Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Třinecký lapka dopaden

Frýdek-Místek – třinečtí policisté dopadli pachatele, který se na konci loňského roku dopustil třech majetkových deliktů  

     V prvních dvou případech devětatřicetiletý recidivista z Třinecka zneužil odcizené platební karty. S těmito provedl bezmála desítku neoprávněných plateb v místních supermarketech. Využil bezkontaktní možnosti platby a okradení majitelé karet, tak přišli o bezmála dva tisíce korun. Třetí krádež provedl přímo v jednom třineckém bistru. Zde využil chvilky nepozornosti obsluhujícího personálu a z číšnického „fleku“ odcizil částku ve výši osm tisíc korun. Peníze, jakožto i zboží zakoupené pomocí odcizených platebních karet, užil pachatel pro svou potřebu.

     Tým třineckých policistů, který se zabývá pouliční trestnou činností, ihned započal šetření. Po provedených prověrkách se policistům zúžil okruh pachatelů. Netrvalo dlouho a osoba pachatele krádeží měla jasný obrys. Po výslechu se shora uvedeným muž, který již v minulosti páchal trestnou činnost, k deliktům doznal. Zároveň si vyslechl podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, ze které mu hrozí trest v odnětí svobody až na tři léta. Věc je šetřena ve zkráceném trestním řízení a pachatel je stíhán na svobodě.

 

por. Mgr. Vlastimil Starzyk
komisař/STP Frýdek-Místek

12. ledna 2015

vytisknout  e-mailem