Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Trojice kradla, kde mohla

SOKOLOVSKO – Způsobili škodu téměř 130 tisíc korun. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání tří mužů ve věku 22, 31 a 32 let, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Muže ve věku 31 a 32 let navíc kriminalisté ještě obvinili ze spáchání přečinů poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Na konci června letošního roku měl jednatřicetiletý muž přijet společně s dvaatřicetiletým mužem v nočních hodinách na čerpací stanici na Sokolovsku. Následně měla dvojice poničit mincový vysavač a odcizit z něj uschované mince.

O dva týdny později měl dvaatřicetiletý muž přijet na parkoviště v jedné menší obci na Sokolovsku. Na pomoc si tentokrát měl s sebou vzít dvaadvacetiletého mladíka. Po předchozí domluvě měli následně vniknout do odstaveného automobilu. Do něj měli namontovat přivezenou spínací skříňku a autobaterii a následně s vozidlem odjet. Starší z dvojice mužů měl poté vozidlo prodat.

Tím ale vše neskončilo, protože jednatřicetiletý muž společně se svým dvaatřicetiletým komplicem měli v nočních hodinách v pátek 4. září letošního roku vniknout v jedné menší obci na Sokolovsku do zaparkovaného nákladního vozidla. Z toho měli nakonec odcizit ruční nářadí, elektrické kabely či pracovní oblečení.

Svým jednáním měli způsobit celkovou škodu téměř 130 tisíc korun.

Dvaatřicetiletý muž byl pravomocně odsouzen a soudce Okresního soudu v Karlových Varech mu uložil nepodmíněný trest odnětí svobody.

Muž tak byl policisty eskortován přímo do věznice. Mužům ve věku 22 a 31 let hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva
7. 9. 2020

vytisknout  e-mailem