Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Trojice kradla naftu z auta

MOST - Hlídce muži tvrdili, že jedou z návštěvy a spěchají, na krádež byli vybaveni; Do domu přišel dvakrát, nikdo ho nezval.  

Byli cítit naftou, tvrdili, že jedou z návštěvy a pospíchají
Řádně vybaveni se vydali na noční lup minulý týden tři muži z Mostu. Krátce před 23. hodinou v ulici Antonína Dvořáka měli odcizit pohonné hmoty. Tam přijeli dodávkou, kterou si vypůjčili v autopůjčovně. Na místě ze zaparkovaného nákladního vozidla v prostoru, kde probíhají zemní práce a stojí tam zemní stroje, odčerpali 60 litrů motorové nafty. Tu však už nestačili odvézt. Jakmile uviděli na silnici policejní auto, odjeli opačným směrem. Měli smůlu, cestu jim zatarasili policisté hlídkové služby s dalším vozem. Trojice policistům tvrdila, že jede z návštěvy a pospíchá. Policisté však uvnitř vozidla ucítili zápach nafty a pojali podezření. V zavazadlovém prostoru pak objevili jeden tisícilitrový plastový barel a dalších osm menších barelů. V autě byly také plastové hadice, gumové rukavice, šroubováky i papírové ubrousky. Policisté mužům ve věku 21, 28 a 24 let na základě výsledků šetření sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve spolupachatelství. Dva starší z trojice už naftu kradli v minulosti a byli za to odsouzeni.

 

Žena kradla v mostecké prodejně hraček
Při krádeži hraček byla přistižena 22letá žena z Chomutova. Ta si ve středu odpoledne v mostecké prodejně ukryla do tašky zboží v hodnotě 970 korun a poté odešla bez zaplacení. Byla zadržena ostrahou a předána mosteckým policistům. Ti Chomutovance sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který jí hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Nekradla poprvé, již v minulosti byla za majetkový delikt potrestána a odsouzena.

 

Dobrodiní skončilo okradením
Na nepoctivou žebračku narazil pravděpodobně jeden postarší muž z obce na Mostecku. Minulý týden ráno vycházel z budovy mosteckého nádraží, když se k němu přidala mladá žena, která žádala o pár drobných. Muž jí vyhověl a z peněženky jí vydal požadovanou částku. Portmonku si uložil do batohu. Žena šla stále s ním, i když muž jí dal na srozuměnou, že o její přítomnost nestojí. Poté nastoupil sám do autobusu městské hromadné dopravy a tam zjistil, že peněženku nemá. Vrátil se zpět na nádraží, ale neznámou hledal marně. Krádež ohlásil policii a škodu vyčíslil na 8 tisíc korun. 

 

Nepozván přišel do domu dvakrát, poprvé kradl, podruhé prý přišel na návštěvu
Drze si počínal 48letý muž z Mostu. Koncem července v ranních hodinách přišel v jedné obci na Mostecku do rodinného domu. Dovnitř se dostal pomocí klíčů, které byly ponechány v zámku vstupní branky z druhé strany. Poté za použití dalšího klíče na svazku vnikl do domu, kde odcizil notebook a jídlo z lednice. Kradl i přesto, že v domě v horní části spali lidé. Podruhé přišel do domu o týden později. Tentokrát dorazil už ve tři hodiny ráno a odemkl si branku klíči, které si při první krádeži přivlastnil. Při druhé návštěvě však probudil ženu, která ho v domě překvapila a přivolala policii. Vyšetřovatel muže minulý týden obvinil z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Obviněný byl již v minulosti potrestán. Do domu prý přišel časně ráno na návštěvu.  

 

V Litvínově prodávali pervitin
Z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinila mostecká policie 19letého mladíka z Litvínova. Podle kriminalistů měl Litvínovan v místě svého bydliště a na dalších místech ve městě i jinde v okrese Most po předchozí domluvě obstarávat a poté prodávat v několika případech pervitin. Obviněný je stíhán na svobodě a hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.

Obvinění ze stejného přečinu čelí i 26letá žena z Litvínova. Kriminalisté šetřením zjistili, že žena loni v Litvínově v ulici PKH měla za finanční částky obstarat a následně prodat nejméně v 40 případech drogu pervitin.

 

Motocyklistka a spolujezdkyně havarovaly v obci
Dopravní policie včera vyjížděla k nehodě, která se stala na silnici III. třídy v obci Vysoké Březno. Řidička motocyklu při průjezdu levotočivé zatáčky dostala s motocyklem smyk a havarovala na komunikaci. Při nehodě byly řidička a její spolujezdkyně odvezeny s lehkým zraněním do nemocnice, odkud byly po ošetření propuštěny. Dechová zkouška u řidičky byla negativní.  Hmotnou škodu policie vyčíslila na částku 5 000 korun.

 

nprap. Ludmila Světláková
Most 8. srpna 2016

 

vytisknout  e-mailem