Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Trojice mužů obviněna

Výborná policejní práce, policisté objasnili dubnový případ vloupání 

Policisté Služby kriminální policie a vyšetřování z Trutnova se svými kolegy z místního obvodního oddělení odvedli vynikající kus dobře odvedené práce, na základě které se podařilo dopadnout  osoby podezřelé z násilného vniknutí do budovy jednoho z místních školských zařízení ve Fibichově ulici.
Trojice mužů ve věku od osmnácti do třiatřiceti let měla v průběhu prvního dubnového víkendu letošního roku násilím vniknout do internátní budovy, ve které se lapkové zaměřili na výpočetní techniku, elektroniku, finanční hotovost, fotoaparát a mnoho jiných cenných předmětů. Poškození vyčíslili škodu na částku převyšující 133 tisíc korun.
Policejní komisař zahájil ve středu dopoledne 25. 5. 2011 trestní stíhání shora uvedené trojice pro přečiny porušování domovní svobody, krádeže provedené vloupáním a poškození cizí věci spáchané ve spolupachatelství. Za shora uvedené protiprávní jednání může být soudem uložen trest odnětí svobody až na pět let.
Při provádění výslechů muži zákona zjistili, že na jednoho z obviněných je Okresním soudem v Trutnově vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Na základě uvedené písemnosti byl tedy po skončení prováděných úkonů jeden z obviněných policejní hlídkou eskortován do vazební věznice, kde byl řádně předán pracovníkům vězeňské služby.
nprap. Udo Ertner
26. 5. 2011

vytisknout  e-mailem