Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Trojice narkomanů přepadávala cyklisty z jedoucího auta

Obvinění muži přepadávali za jízdy cyklisty. Neváhali je povalit na zem a strhnout z nich vše, co se dalo rychle ukrást. Na soud teď čekají ve vazbě.  

        Od poloviny května toho roku začali policisté na Frýdecko-Místecku zaznamenávat krádeže tašek a dalších věcí z jízdních kol. V autě Ford Fiesta jezdili tři muži, kteří se většinou jen vyklonili z okna auta a za jízdy okrádali cyklisty. První takový případ se stal v Metylovicích. Z košíku za sedadlem odcizili 55leté ženě tašku s doklady a platební kartou. V Třinci se pokusili v peněžním automatu vybrat z ukradené karty peníze, ale nepodařilo se jim to. O měsíc později, když v obci Oldřichovice kradli kabelku 63leté ženě, strhli ji přitom na vozovku a způsobili jí mnohočetná zranění.
 Při pátrání po pachatelích zjistili policisté, že obdobné případy se začaly vyskytovat i na Karvinsku. Kriminalisté podle popisu napadených občanů vytipovali pravděpodobné pachatele. Měli podezření na tři muže z Orlové-Lutyně, kteří byli několikrát trestáni, především za krádeže. Všichni tři byli zadrženi a při výslechu se k těmto případům doznali. U nich doma se našly i některé z odcizených věcí. Ty se v současné době vrací svým majitelům.  Obvinění, ve věku 30, 31 a 33 let, jsou závislí na pervitinu a k přepadávání cyklistů se odhodlali právě proto, aby si zajistili prostředky k zakoupení drog. Dva z nich jsou ve vazbě, třetí z nich je stíhán na svobodě. Policisté v současné době zjišťují přesný počet takto provedených krádeží, do současné doby jich napočítali dvě desítky. Za trestné činy krádeže jim hrozí až tři roky vězení.

Ivan Žurovec
 

vytisknout  e-mailem