Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Trojice obviněných je stíhána na svobodě

TRUTNOVSKO - Přes dvě desítky objasněných případů 

Policisté Služby kriminální policie a vyšetřování z Trutnova se svými kolegy z obvodních oddělení odvedli kus dobré práce, při které zadrželi jednoho muže a dva mladíky, které policejní komisař ve středu 27. 2. 2013 obvinil ze spáchání přečinů krádež, poškození cizí věci a podílnictví a ze spáchání provinění krádeže, poškození cizí věci, neoprávněného užívání cizí věci, porušování domovní svobody a účastenství na trestném činu. „Účastníkem“ je podle trestního zákoníku i ten, kdo úmyslně umožní či usnadní jinému spáchání trestného činu, zejména opatřením prostředků, odstraněním překážek, vylákáním poškozeného na místo činu, hlídáním při činu, radou, utvrzováním v předsevzetí nebo slibem k pomoci po spáchání trestného činu. 
Shora uvedená trojice měla v průběhu několika posledních měsíců hlavně ve služebním obvodu města Úpice spáchat přes dvě desítky přečinů, při kterých násilím vnikali do školských zařízení, rekreačních chalup, dopravních prostředků, mezi které patřil i zaparkovaný autobus, novinového stánku a jiných budov. Předmětem zájmu bývala zejména finanční hotovost, potraviny, nářadí, ale i elektronika a pohonné hmoty, které mizely z násilím poškozených palivových nádrží zaparkovaných osobních motorových vozidel.
V několika ze zadokumentovaných případů měli obvinění rovněž přechodně užívat násilím otevřené dopravní prostředky pro svou potřebu.
Poškození vy\číslili škodu na částku převyšující 100 tisíc korun.
Za shora uvedená protiprávní jednání může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky.
por. Bc. Udo Ertner
4. 3. 2013 v 10:35
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem