Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Trojice okradla spícího muže na lavičce v metru

Policisté mají k dispozici kamerové záznamy, na kterých je asi dvacetivteřinový skutek zachycený. 

Žižkovští policisté pracují od 15. března na případu krádeže peněženky a mobilního telefonu ve stanici metra Jiřího z Poděbrad. Dvaatřicetiletý, společensky unavený, muž se vracel domů z baru, ve stanici metra si pak kolem půl páté ráno sedl na lavičku a čekal na příjezd vlaku. Během čekání ovšem usnul a toho využila neznámá trojice mužů. Dva z trojice si přisedli ke spícímu muži, rozřízli mu zadní kapsu kalhot a odcizili peněženku s doklady a stokorunou, z ruky mu ještě navíc vzali mobilní telefon. Třetí ze skupiny mezitím hlídal okolí. Společně pak nasedli do vlakové soupravy a odjeli směrem do centra.
 
Mladý muž ještě týž den nahlásil krádež na služebně a policisté následně zajistili ze stanice metra kamerový záznam. Na něm je zachycený jak samotný skutek, tak i podezřelá trojice přijíždějící po eskalátoru na nástupiště, její pohyb a pak při krádeži. Jeden muž je menší, zavalité postavy a nosí na tváři bradku. Další dva jsou vyšší, štíhlé postavy. Trojice má krátké hnědé vlasy a je oblečená do černých bund a modrých džínů. Na hlavě mají muži kapuci nebo čepice s kšiltem.
 
Policisté trojici mužů podezřívají nejen ze spáchání trestného činu krádeže, ale protože měl spící muž v odcizené peněžence i platební kartu, ke krádeži se jim přisuzuje i trestný čin neoprávněné opatření platebního prostředku. Za tyto skutky jim hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Jakékoli informace k jejich totožnosti, pohybu nebo pobytu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně Policie ČR.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 8. 4. 2014   
Odkazy do noveho okna

Hledaní muži

Hledaní muži 

Detailní náhled

Hledaní muži

Hledaní muži 

Detailní náhled

Hledaní muži

Hledaní muži 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem