Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Trojice pachatelů zadržena

CHOMUTOV - Trestnou činnost páchali ve trojici, Vykrádal auta..... 

Trestnou činnost páchali ve trojici
Vloupání do dvou autobusů a jednoho kamionu má na svědomí trojlístek mužů z Klášterce nad Ohří ve věku 19, 21 a 25 let. Po odchodu z restaurace kde popíjeli, je nenechaly na pokoji dopravní prostředky zaparkované v Pražské ulici. Po rozbití dveří vnikli dovnitř, všechno prohledali, některé věci si odnesli, jiné ponechali rozbité na  místě. Majitelům způsobili celkovou škodu dosahující téměř 35 tisíc korun. Konání mužů neušlo pozornosti strážníkům Městské policie Klášterec n.O. a tak byli pachatelé zadrženi. Z důvodů opilosti skončili dva z nich v policejní cele. Druhý den jim bylo sděleno podezření z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci a byli propuštěni na svobodu neboť jejich další vyšetřování bude probíhat na svobodě.
Vykrádal auta
Z krádeže a pokusu krádeže byl obviněn 26letý muž z Droužkovic. Tento týden se vloupal v Cihlářské ulici do zaparkovaného favorita odkud sebral cestovní tašku s osobními věcmi, CD nosiče, digitální hodiny a ještě stihl u vozidla poškodit tlumič. Pak přešel do sousední Hornické ulice, tady vnikl do zaparkované felicie a z auta sebral doklady k vozidlu. V trestné činnosti pokračoval i následující den, kdy v ulici Svahová otevřel zaparkovaného renaulta. Něco odcizit se mu však již nepodařilo neboť byl vyrušen a tak utekl. Nedostal se však daleko a byl zadržen. Při vyšetřování bylo zjištěno, že toho má na svědomí ještě víc. V polovině února totiž vykradl v Patočkově ulici další felicii. Majiteli zmizely, kromě dokladů, i klíče a vrtačka. Celková škoda se vyšplhala na 15 tisíc korun. Za krádeže může muž skončit až na dva roky za mřížemi.
Před policejní hlídkou neujeli
Včera ráno kontrolovala policejní hlídka na Pražské ulici vozidlo Ford Mondeo. Řidič však začal hlídce ujíždět a u obce Lažany nezvládl řízení, dostal smyk a havaroval. Teprve pak policisté zjistili, že auto řídil teprve 17letý mladík z Postoloprt, který nikdy nevlastnil řidičské oprávnění. Navíc vozidlo užívá neoprávněně neboť jej druhý mladík, teprve 16letý, bez vědomí vzal rodičům. Bylo zahájeno vyšetřování pro trestné činy neoprávněné užívání cizí věci a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Zadržené mladíky si pak převzali rodiče.
Kasička zůstala na svém místě
19letý Kadaňák je podezřelý z trestného činu krádeže. V minulém týdnu se totiž pokusil odcizit v jedné místní lékárně uzavřenou a zapečetěnou plastovou pokladničku s penězi, které jsou určené pro děti. Mladík způsobil škodu ve výši pět tisíc korun. Okolnosti krádeže nadále vyšetřuje policie.
Bilance dopravních nehod
Vejprty a Jirkov, to jsou města na našem okrese, kam včera vyjížděli policisté řešit nahlášenou dopravní nehodu. Nikdo nebyl zraněn, škody na vozidlech však byly vyčísleny na 530 tisíc korun. 

vytisknout  e-mailem