Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Trojice poškodila makové pole

PELHŘIMOVSKO: Dva muži a žena nařezávali makovice 

V neděli 21. července před půl osmou večer přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení od majitele makového pole u obce Ondřejov, že se v něm pohybují tři osoby a nařezávají makovice. Když se je pokusil kontaktovat, zjistil, že nemluví česky a proto žádal o příjezd policistů k vyřešení události.
 
Na místo ihned vyjeli pelhřimovští policisté a zjistili, že osoby, o kterých mluvil oznamovatel, mezitím nasedly do osobního automobilu a chtěly z místa odjet. Policisté vozidlo zastavili a osoby zadrželi a eskortovali na obvodní oddělení. Jednalo se o dva muže a ženu ve věku 22,23 a 27 let, všichni jsou cizími státními příslušníky. Protože majitel uvedl, že výše způsobené škody přesáhne částku pět tisíc korun, zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření z přečinu poškození cizí věci a zadržené umístili do policejní cely.
 
Včera byli všichni zadržení za přítomnosti tlumočníka k případu vyslechnuti. Na základě odborného vyjádření byla způsobená škoda vyčíslena na čtyři tisíce korun, a proto policisté případ překvalifikovali na přestupek proti majetku a věc odevzdali k projednání správnímu orgánu. Ten vzhledem k cizí státní příslušnosti podezřelých věc vyřídil ještě tentýž den.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
23. července 2013
 

vytisknout  e-mailem