Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Trojice zlodějek kradla v Tescu

LOUNY - Do obchodu se vydala krást opakovaně... 

Trojice zlodějek z Mostecka ve věku 21, 22 a 33 let minulý týden opakovaně kradla v žateckém Tescu. Ve čtvrtek odpoledne odcizily zlodějky zboží v celkové hodnotě přes 10 tisíc korun a v sobotu navečer se do obchodu vrátily, aby si přisvojily zboží takřka ve stejné hodnotě. V obou případech prošly prostorem pokladen bez zaplacení, přičemž v prvním případě nestačily odcizit všechno připravené zboží a ochrance uprchly, ale podruhé takové štěstí neměly. Ostraha prodejny je v sobotu zadržela a předala přivolaným policistům, kteří jim ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže. Následně je ze zadržení propustili na svobodu. 

Zmizela hliníková kola s letními pneumatikami

V minulých dnech zavítal na pozemek jednoho domu ve Smolnici na Lounsku dosud nezjištěný poberta. Překonal bezmála dvoumetrové oplocení objektu, dále zámky u vrat dílny a dveří kumbálu a následně odcizil čtyři hliníková kola s letními pneumatikami v celkové hodnotě 23 400 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a trestného činu porušování domovní svobody a po zloději pátrají.

Vchodové dveře terčem vandala

O víkendu řádil v žatecké Husově ulici dosud nezjištěný vandal. Zaměřil se na vchodové dveře jednoho panelového domu a troje nezjištěným předmětem poničil. Poškozené firmě tak způsobil škodu za 30 tisíc korun. Žatečtí policisté případ šetří jako trestný čin poškození cizí věci a po pachateli pátrají.

Napadal manželku, byl vykázán 

Žatečtí policisté vyjížděli v pátek odpoledne do jednoho domu v Minicích na Žatecku, odkud bylo nahlášeno domácí násilí. Muž středního věku tam fyzicky napadal svoji manželku. Jelikož se jednalo o napadání opakované, které se stupňovalo a útočník byl velmi agresivní, přistoupili policisté k vykázání muže ze společného obydlí na dobu 10 dnů. Vyrozuměli intervenční centrum a vykázanou osobu poučili o jejím právním postavení. Poškozenou seznámili s možnostmi využití psychologických, sociálních nebo jiných služeb v oblasti pomoci obětem násilí. V tomto roce již policisté evidují pátý případ vykázání ze společného obydlí. V loňském roce vykázali policisté 13 osob.

Poškodil oktávku 

Policisté šetří poškození osobního automobilu zn. Škoda Octavia, které dosud nezjištěný vandal poničil v minulých dnech v lounské Frötzlově ulici. Na pravé straně vozu poničil rýhami karoserii, čímž způsobil škodu za 8 000 Kč. Případem se již zabývají lounští policisté, šetří jej jako trestný čin poškození cizí věci.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 20. února 2012  

vytisknout  e-mailem