Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Trojlístek nabídl cizinci ženu

MOST - Místo ženy však cizinec čelil loupeži; Jeden kradl, druhý mu kryl záda; V bankomatu nechala tisíce korun. 

Trojice nabídla cizinci děvče, místo ženy přišla loupež, dva lupiči skončili ve vazbě

Kriminalisté odhalili podezřelý trojlístek a vyšetřovatel na základě výsledků šetření obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže dva muže ve věku 32 a 33 let, mladšího z Litvínova, druhého z Teplic. Třetí 45letý Chomutovan čelí obvinění ze zločinu podílnictví. Trojice měla poslední den v říjnu v nočních hodinách oslovit před jedním mosteckým hotelem cizince a nabídnout mu ženu. Cizinec s nabídkou souhlasil a nasedl s neznámými do jejich vozidla. Osádka odjela k mosteckému nádraží, kde v prostoru bývalého překladiště všichni vystoupili. Litvínovan měl cizince udeřit pěstí do obličeje, ten upadl na zem a poté po něm žádal vše, co má u sebe. Další dva hlídali terén. Poškozený z obavy o své zdraví muži vydal dva tisíce korun. Litvínovan mu ještě prohledal kapsy oděvu, kde našel mobilní telefon, cestovní pas a další peníze v cizí měně. Z ruky mu sundal pánské náramkové hodinky. Věci předal svému komplici z Teplic. Poté trojice odjela a muže tam nechala. Poškozený utrpěl drobné poranění, ošetření nevyhledal. Odcizením věcí a peněz mu vznikla škoda ve výši 15 500 korun. Dva obvinění z loupeže cizí měnu směnili v teplické směnárně. Chomutovan následně po odjezdu z místa činu převzal 600 korun, o kterých věděl, že pochází z loupeže. Oba obvinění z loupeže byli vzati soudem do vazby. Stíhaný muž z Chomutova je vyšetřován pro podílnictví na svobodě.

 

Recidivista má na svědomí tři vloupačky, druhý recidivista mu v jednom případě kryl záda

Kriminalisté odhalili pachatele, kteří mají mít na svědomí vloupání do objektů v Janově na Litvínovsku. Muž ve věku 23 let se měl v listopadu v nočních hodinách násilím vloupat do jedné z tamních restaurací, ve které odcizil cigarety, alkoholické nápoje, sladkosti a peníze, vše v celkové hodnotě téměř 10 000 korun. Ve druhém případě měl muž vniknout do skladu jedné prodejny, kde našel cigarety, dobíjecí, kupony, stravenky a peníze, vše za 59 tisíc korun. Pomáhal mu 21letý muž, který hlídal venku. Do třetice se 23letý LItvínovan vloupal do bytu, ze kterého odnesl baterie z kuchyně a koupelny. Oba muži, kteří byli obviněni z trestného činu krádeže, byli v minulosti trestáni. Lup prodali náhodným osobám. Stíhaní jsou vyšetřováni na svobodě a hrozí jim až pětiletý trest odnětí svobody.

 

Zloděj vybral dva sklepy v domě

Tučný lup čekal na lapku v suterénu obytného domu v litvínovské ulici Mánesova. Neznámý pachatel tam vnikl do domu, poté se násilím vloupal do sklepa, ze kterého odcizil různé nářadí. Ve vedlejší sklepní kóji objevil snowboard a k tomu pár bot. Poškozeným majitelům zloděj zanechal hmotnou škodu ve výši 22 000 korun. Případ krádeže vloupáním nyní vyšetřují litvínovští policisté.

 

Brigádník okradl firmu, pro kterou pracoval

Na šikmou plochu se dostal muž ve věku 46 let z okresu Most. Pracoval jako brigádník pro jednu firmu, která prováděla v jednom komerčním objektu výzdobu. Muž měl tento měsíc odcizit ze skladové místnosti desítky metrů osvětlovacích pásků a další věci, vše v hodnotě 19 000 korun. Policie v Mostě, která se případem krádeže zabývala, muži sdělila na základě výsledků šetření podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.

 

Peníze nechala v bankomatu, přišla o ně

Případ trestného činu zatajení věci vyšetřují mostečtí policisté. Jedna žena z Mostu si minulý týden vyzvedávala u jednoho mosteckého bankomatu peníze. Ty tam zřejmě zapomněla a přišla o ně. Poškozená Mostečanka absenci peněz zjistila následující den a obrátila se na policii.   

 

Láhev s whisky musel vrátit

Krást do obchodu přišel 35letý muž z Litvínova. Zamířil do jednoho litvínovského supermarketu a v oddělení s nápoji si vybral jednu láhev whisky v hodnotě 599 korun. Alkohol si ukryl do nákupní tašky a poté prošel pokladnou, aniž by za zboží zaplatil. Neušel pozornosti tamního detektiva, který muže při odchodu zadržel. Lup vrátil a poté skončil na policii, odkud si odnesl s ohledem na kriminální minulost záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže v zkráceném přípravném řízení.

 

Most 7. prosince 2015

nprap. Ludmila Světláková

 

 

vytisknout  e-mailem