Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Trojlístek pobertů napadl a oloupil taxíkáře

Kriminalisté od konce měsíce května tohoto roku pátrali po spolupachatelích trestného činu loupeže, ke kterému došlo v Praze 8, v ulici Šaldova na provozovateli vozidla taxi. Dvaadvacátého července se policistům podařilo zadržet jednadvacetiletého podezřelého a druhého srpna dalšího šestatřicetiletého muže z hledaného trojlístku pachatelů. Po třetím podezřelém policisté i nadále pátrají. 

 
Devětadvacátého května, krátce před půlnocí, přistavil řidič taxislužby vůz tovární značky Renault Megane do ulice Šaldova v Praze 8 po předchozí telefonické objednávce přijaté na dispečinku firmy. Do vozidla nastoupili tři zákaznici, kterých se vzápětí řidič tázal na cíl cesty. Adresa však nebyla udána, místo toho spolujezdec vytáhl bodnou zbraň a začal jí řidiče taxislužby ohrožovat, stejně tak učinil i muž sedící za řidičem. Třetí komplic využil bezvýchodné situace řidiče a zmocnil se navigace, mobilního telefonu, autorádia i finanční hotovosti. Poté podezřelé osoby z místa činu uprchly i s lupem za 15 000 korun.
Dvaadvacátého července byl policisty 2. oddělení OOK SKPV OŘ Praha III. zadržen jednadvacetiletý muž podezřelý ze spáchání trestného činu loupeže, z tohoto skutku byl také policejním komisařem obviněn a nyní je trestně stíhán vazebně. Jeho o patnáct let starší komplic byl policisty zadržen druhého srpna. Třetí spolupachatel dosud policistům uniká i ten je však vyhlášen v celostátním pátrání.    

por. Bc. Iva Knolová 4.8.2009

vytisknout  e-mailem