Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Trojlístek půjde před soud

TEPLICE - Ukradené železo dali do sběrny; Krádež lešení objasněna... 

Trojlístek půjde před soud
     Zloději, kteří koncem května letošního roku vykradli areál společnosti v Košťanech, půjdou před soud. Policisté dopadli trojlístek po několikaměsíčním pátrání, kdy zjistili, že dva dospělí a jeden mladistvý pachatel po předchozí vzájemné dohodě překonali oplocení firmy a následně odcizili železo, které následně prodali do výkupny sběrných surovin. Dvěma dospělým pachatelům hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, mladistvý zloděj může strávit za mřížemi až jeden rok.
 
Krádež lešení objasněna
     Policisté dopadli pachatele, který v červnu odcizil v Teplicích části lešení. Zloděj překonal oplocení pozemku a následně si z něj odnesl nosné stojky, příčníky, zábradlí a další kovové součásti lešení v hodnotě přes dvacet tisíc korun. Bylo mu sděleno podezření z přečinu krádeže, za který ho může soudce poslat až na dva roky za mříže.
 
Zahrádky navštívil zloděj
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do dvou zahradních chatek. Zloděj překonal oplocení soukromého pozemku a následně vnikl do chatky, kde odcizil prodlužovací kabely, alkohol a minerálky. Následně se vloupal do další chaty, ze které si odnesl další „prodlužovák“, vrtačku a rádio. Celkem pachatel způsobil škodu téměř osm tisíc korun. V případě dopadení mu za přečiny krádeže a porušování domovní svobody hrozí až tři roky za mřížemi.

Zmizelo 800 litrů nafty
     Pohonné hmoty za téměř 26 tisíc korun odcizil dosud neznámý pachatel ze dvou zaparkovaných kamionů v obci Chotějovice. Zloděj překonal víčka palivových nádrží a následně z nich podle řidičů odčerpal 800 litrů motorové nafty. Policisté věc prověřují pro podezření z přečinu krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až tříleté vězení.
 
Auto není trezor
     O sportovní tašku s kabelkou, doklady, finanční hotovostí a mobilním telefonem přišla žena, která ji nechala odloženou ve svém vozidle. Dosud neznámý pachatel využil příležitosti, vloupal se do zaparkovaného auta a tašku odcizil. Poškozená vyčíslila škodu na 20 tisíc korun, po pachateli i odcizených věcech nyní pátrají policisté.
 
 
Teplice, 23. 9. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem