Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Trojlístek zlodějů skončil v cele

TEPLICE - Policisté je zadrželi v ukradeném autě a další zprávy. 

Trojlístek zlodějů skončil v cele
     Obviněním ze spáchání přečinu krádeže skončila „jízda“ trojlístku zlodějů, kteří v noci ze soboty na neděli odcizili v Teplicích osobní vozidlo. Dva muži ve věku 27 a 19 let společně s 18letou dívkou odcizili zaparkované vozidlo značky Opel, se kterým se projížděli po okrese. V autě se chvilku prospali a následně dojeli do obce Střelná. Zde do auta na čerpací stanici natankovali osm litrů nafty a poté bez zaplacení odjeli. Daleko se však nedostali. Vozidlo totiž po ujetí asi 200 metrů zůstalo stát, protože zloději místo benzínu natankovali motorovou naftu. Policisté zadrželi všechny tři pachatele přímo v ukradeném autě. Mladší muž a dívka se budou před soudem zodpovídat ze spáchání přečinu krádeže, za který jim hrozí maximálně dvouletý trest odnětí svobody. Řidič, který už v minulosti za majetkovou trestnou činnost stál několikrát před soudcem, byl navíc obviněn i ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Kromě toho, že byl opakovaně odsouzen za krádeže, má totiž soudem uložený trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel na dobu dvou let. Za mřížemi tak může strávit až o rok více, než jeho dva spolupachatelé.
Trojlístek zlodějů skončil v cele.wav 
 
Na Teplicku se mu líbí
     Vyšetřovatel obvinil ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 43letého cizince, který má soudně zakázaný pobyt na území okresu Teplice a to na dobu tří let. Muž však pravomocný rozsudek z loňského roku soudu opakovaně ignoruje. Poprvé ho bílinští policisté kontrolovali ve městě koncem února, kdy mu sdělili podezření ze spáchání shora uvedeného přečinu. To však odsouzenému muži nezabránilo, aby se do Bíliny zase vrátil a to bez závažného důvodu. Nerespektování pravomocného rozsudku se mu ale nevyplatilo. Skončil v policejní cele a byl podán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. 
 
Recidivista ukradl žiletky
     Až na dva roky se může vrátit za mříže několikrát trestaný 38letý recidivista. V jedné z teplických drogerií totiž odcizil dvě balení břitů na holení v hodnotě 600 korun. Přestože škoda není velká, vzhledem k jeho bohaté trestní minulosti policisté jeho jednání kvalifikovali jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.
 
Zloděj odnesl kajak
     Nafukovací kajak včetně příslušenství si odnesl neznámý zloděj ze sklepa v Teplicích. Pachatel násilím vniknul do sklepní kóje, ze které odcizil tašku s člunem, jehož hodnotu poškozený vyčíslil na 2800 korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které hrozí pachateli až tříleté vězení.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci.
K dopravní nehodě došlo v době od 22:00 hodin dne 8. dubna 2012 do 8:00 hodin dne 9. dubna 2012 v Bílině, ul. A. Sovy. Nezjištěný řidič neustanoveného vozidla na parkovišti s kolmým stáním, které přiléhá ke komunikaci, naboural do zadní části zaparkovaného automobilu značky VW Passat. Nabourané vozidlo pak ještě následkem nárazu poškodilo vedle zaparkovaný automobil VW Polo. Pachatel nehody z místa ujel, policisté na místě činu zajistili stopy laku světle modré barvy.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 417 534 389, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 10. 4. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem