Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Trpělivost má své meze

CHOMUTOV - Předčasně ukončená jízda, Při návštěvě sebrala telefon... 

Trpělivost má své meze
Okresní soud v Chomutově vyslovil 34letému muži z Jirkova zákaz řízení motorových vozidel, který skončí až v lednu 2013. Toto rozhodnutí však muž nerespektuje, policisté ho několikrát kontrolovali za volantem vozidla Fiat Uno v době, kdy projížděl okresním městem.Naposledy byl zastaven na Lipské ulici tento týden. Mužům zákona již došla trpělivost a tak tentokrát nebyl po výslechu propuštěn, ale putoval rovnou do policejní cely. Na státní zastupitelství byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Soudce rozhodl o uvalení vazby, Jirkováka dopravila policejní eskorta do věznice v Litoměřicích. Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
Předčasně ukončená jízda
V obchodní zóně Otvice kontrolovala policejní hlídka 25letého muže, který řídil vozidlo Renault Megane. U muže byl proveden test na omamné a psychotropní látky, který byl pozitivní. Dále lustrace odhalila, že muž má provedenou blokaci řidičského oprávnění z důvodu dosažení dvanácti trestných bodů. O blokaci věděl, rozhodnutí Magistrátu Chomutov osobně na začátku července převzal. Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí hrozí i tomuto pachateli až tříletý trest odnětí svobody.   
 
Při návštěvě sebrala telefon
Chomutovák si do svého bytu v ulici Zdeňka Štěpánka pozval na návštěvu 39letou ženu. Ta využila příležitosti a sebrala mu mobilní telefon za necelé čtyři tisíce korun. Aparát ihned odnesla do zastavárny, kde za něj obdržela tisícovku. Při vyšetřování bylo zjištěno, že za majetkové trestné činy stála před soudem v nedávné době, ani tentokrát se obvinění z krádeže nevyhne.
 
Vnikli do garáže i domu
Chomutovští policisté přijali oznámení o vloupání do areálu firmy ve Fügnerově ulici. Kdosi vnikl nejen do samotné budovy, ale i do garáže. Zmizelo osvětlení, měděné kabely a plynový kotel, škoda byla vyčíslena na téměř 28 tisíc korun. Policisté zjistili, že uvedené vloupání má na svědomí trojice pachatelů, dva muži ve věku 25 a 28 let a s nimi 27letá žena. Čeká na ně obvinění z krádeže a poškození cizí věci.
 
Dopadli hledaného
Před několika dny kontrolovali strážnící před domem v Příční ulici v Chomutově 16letého mladíka. Došlo k potyčce, při které mladík na strážníky zaútočil a zranil je. Přivolaní policisté pak zjistili, že Chomutovák je na útěku z výchovného ústavu a je po něm vyhlášeno pátrání. Byla provedena orientační zkouška na přítomnost zakázaných látek, prokázán metamfetamin. Mladík byl obviněn z násilí proti úřední osobě a druhý den si ho převzal pracovník ústavu, který ho měl odvézt zpět. Pátrání po hledaném nestihli policisté ani odvolat, neboť mladík opět utekl. Včera kontrolovali jirkovští policisté v městském parku skupinu mladých lidí. Jeden z nich se dal na útěk, který se nezdařil. Následně bylo zjištěno, že se jedná o hledaného 16letého mladíka. Skončil v policejní cele a dnes dopoledne byl opět předán pracovníkům výchovného ústavu.
 
Pil pivo, pak řídil
Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 24letý muž z Kadaně. Při couvání z parkoviště v Golovinově ulici narazil s vozidlem VW Passat do vozidla Ford Focus. Policisté muže podrobili dechové zkoušce, při které přístroj naměřil 1,49 a následně 1,66 a1,70 promile alkoholu v dechu. Muž pití alkoholu ani nezapíral, při výslechu uvedl, že vypil nejméně 3,5 litru dvanáctistupňového piva. Oprava poškozených vozidel bude stát nejméně 60 tisíc korun. Po nezbytných úkonech byl zadržený muž propuštěn na svobodu.
 
Okradli spáče
Na ubytovně v Kadani došlo ke krádeži. Na neuzamčený pokoj kdosi vnikl a odcizil zde dva kufry s nivelačním přístrojem a příslušenstvím od potrubního laseru. Zmizel také svazek klíčů a mobilní telefon. Pachateli ani nevadilo, že na pokoji spokojeně oddychovala při spánku trojice mužů z Litoměřicka. Po probuzení na ně čekalo nemilé překvapení, hodnotu odcizených věcí stanovili na téměř 40 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
26. srpna 2011  
nprap. Marie Pivková    

vytisknout  e-mailem