Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Trubky prodali do sběrny

CHOMUTOV - O získané peníze se podělili, Chuť na rohlíky byla silnější, Prodal i to, co nebylo jeho.... 

Trubky prodali do sběrny
Kriminalisté z Kadaně obvinili z krádeže dvojici mužů ve věku 43let z Litvínova a 44 let z Mostu. Od listopadu loňského roku nejméně v 15ti případech, odcizili z venkovního oploceného skladu uvnitř elektrárny větší množství železných lešenářských trubek různých délek a k tomu přibrali i pozinkované podlážky. Trubky postupně překládali do vozidla a odváželi do sběrných surovin v obci poblíž okresního města. Získané prostředky si mezi sebou rozdělili a použili je pro vlastní potřebu. Poškozené firmě vznikla škoda za 200 tisíc korun. Součásti lešení byly ve sběrně zajištěny a následně si je převzala zpět oprávněná osoba. Vyšetřování nadále pokračuje.
Trubky skončily ve sběrně.mp3
 
Chuť na rohlíky byla silnější
Třiadvacet kusů rohlíků odcizil minulý týden z chomutovské večerky 22letý obyvatel Jirkova. Na místo se vrátil o dva dny později a sebral další pečivo. Svým jednáním způsobil škodu za 116 korun. Jelikož policisté zjistili, že za obdobné jednání byl v nedávné minulosti odsouzen Okresním soudem Chomutov, bude se nyní zodpovídat z trestného činu.
Chuť na rohlíky byla silnější.mp3
 
Prodal i to, co nebylo jeho
Ze zpronevěry se bude zodpovídat 67letý muž z okresního města. Poškozená uvedla, že po rozchodu s bývalým přítelem přišla o věci za téměř 12 tisíc korun. Televizor, lednici, pračku a troubu si muž ponechal bez jejího souhlasu v bytě, kde spolu bydleli a jak se nakonec dověděla, část věcí již stihl prodat dalším lidem. Skutek vyšetřují chomutovští policisté.
 
Dopaden na útěku
Policisté kontrolovali v parku 17letého mladíka. Zjistili, že je po něm vyhlášeno celostátní pátrání, jelikož před časem utekl z výchovného ústavu. Hledaný byl zajištěn a po nezbytných úkonech si ho druhý den převzal výchovní pracovník, který do doprovodil nazpět. Pátrání mohlo být z uvedeného důvodu ukončené.
 
Kradli přespolní
Dva muži z Mostu ve věku 32 a 38 let kradli v kadaňských drogeriích. Při návštěvě v měsíci únoru sebrali z regálů zboží za 8700 korun. Při návštěvě druhé v měsíci březnu odcizili zboží za další 3400 korun. Kadaňští policisté oběma sdělili podezření z krádeže, vyšetřování je vedeno na svobodě.
 
Vybíral z cizího
28letý Chomutovák je podezřelý z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Z bytu poškozeného sebral v nestřeženém okamžiku platební kartu, a jelikož znal příslušný PIN kód, vybral z konta ve třech případech celkovou částku ve výši 20 tisíc korun. Kartu pak vrátil na původní místo.
Případ nadále vyšetřují policisté z Chomutova.
Vybíral z cizího.mp3
 
Půjčil si, nevrací
34letý obyvatel Chomutova si v půjčovně nářadí jako zákazník zapůjčil před časem vibrační desku za 23 tisíc korun. Zavázal se zboží v uvedené době v pořádku vrátit. To však neučinil, na opakované výzvy k navrácení desky nereaguje a dál ji užívá. Muž je podezřelý ze zpronevěry, trestný čin vyšetřují chomutovští kriminalisté.
 
S peněženkou sebral i kartu
Dva muži se na chodbě panelového domu na Březenecké pohádali. Poškozenému při hádce vypadla peněženka s hotovostí, platební kartou a osobními doklady. Peněženku sebral 57letý muž a majiteli ji nevrátil. Škoda byla vyčíslena na 4 tisíce korun. Za trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí podezřelému v případě odsouzení až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Svítil, neplatil
Škodu za téměř 22 tisíc korun způsobil svým jednáním poškozené firmě 47letý muž z Chomutova. Ve svém bytě se neodborně napojil do elektroinstalace a odebíral elektřinu, za kterou řádně neplatil. Toto prováděl nejméně po dobu jednoho roku. Muži bylo sděleno podezření z krádeže.  
 
21. března 2014  
nprap. Marie Pivková   
tisková mluvčí PIS Chomutov
tlf. 974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 
  

vytisknout  e-mailem