Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

TRUTNOV OPEN AIR 2015 z pohledu policistů

TRUTNOVSKO - Tradiční rockový festival proběhl bez větších problémů.  

V rámci bezpečnostního opatření nemuseli policisté Územního odboru policie Trutnov řešit žádné závažné narušení veřejného pořádku.
 
Ačkoliv se festivalu zúčastnilo tradičně velké množství návštěvníků (podle pořadatelů jich bylo na 11 tisíc), řešili pořádkoví a dopravní policisté necelou stovku případů protiprávního jednání. Ve většině případů se jednalo o přestupky proti majetku (krádeže věcí ze stanů a z vozidel), proti veřejnému pořádku a o přestupky v dopravě. Policisté také zahájili ve čtyřech případech úkony v trestním řízení pro přečiny krádeže, a to rovněž věcí ze stanů, aut a věcí, které měli návštěvníci u sebe. Jednalo se většinou o peníze a mobilní telefony.
 
Dopravní policisté dohlíželi po celou dobu konání festivalu nad bezpečností a plynulostí provozu nejenom v bezprostředním okolí Letního kulturního střediska Bojiště v Trutnově, ale na všech příjezdových a odjezdových komunikacích směřujících k areálu. Při odjezdu návštěvníků se z preventivních důvodů zaměřili mimo jiné i na řidiče, u kterých kontrolovali přítomnost alkoholu nebo návykových látek v těle. V devatenácti případech řidiči skutečně sedli za volant pod vlivem alkoholu a v sedmnácti pod vlivem drog. Všem těmto hříšníkům policisté zakázali další jízdu a budou se zpovídat v dalším správním, případně trestním řízení.
 
Trutnovští policisté při opatření, které směřovalo k zajištění veřejného pořádku a klidnému průběhu hudebního festivalu, úzce spolupracovali, stejně jako každý rok, se strážníky městské policie a pořadateli.
  
nprap. Pižlová Šárka, DiS.
tisková mluvčí PČR Trutnov

vytisknout  e-mailem