Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Trutnovský festival začal

Bezpečností opatření a omezení ze strany policie 

Bezpečnostní opatření OPEN AIR MUSIC FESTIVAL Trutnov 2008

Policie České republiky Okresního ředitelství Trutnov posílila výkon služby policistů nad běžný rámec. Policisté budou nasazeni dnes 22.8.2008 a toto opatření potrvá až do pondělí 25.8.2008. Naše policejní hlídky by měly pokrýt teritorium celého města Trutnov. Do akce je povoláno dostatečné množství policistů obvodních oddělení celého trutnovského okresu, policisté družstev pořádkové jednotky, Dopravního inspektorátu, cizinecké a pohraniční policie, Služby kriminální policie a vyšetřování a strážníci Městské policie. V nočních hodinách budou policisté vybaveni noktovizemi pro noční pozorování, aby došlo k maximální eliminaci protiprávního jednání.

Příjezdová trasa od Hradce Králové do Trutnova zůstane průjezdná. Je zde však omezení rychlosti a to na 30 kilometrů v hodině a dále zákaz předjíždění. Při pravém okraji vozovky směrem od Hradce Králové platí zákaz zastavení. Na plynulost a bezpečnost silničního provozu a na dodržování dopravních předpisů, či konzumaci alkoholických nápojů před, nebo při jízdě dopravním prostředkem budou dohlížet dopravní policisté.

První návštěvníci festivalu už dorazili. V průběhu čtvrtečního a pátečního dne přijelo navštívit festival již asi 8 tisíc fanoušků různých hudebních žánrů z celé České republiky. Stanová městečka nejsou ještě zdaleka zaplněna a očekává se až 15 tisíc návštěvníků. Největší nápor při příjezdu očekáváme dnes a během soboty 23.8.2008. Podle dosavadních informací má festival klidný průběh bez jediného konfliktu týkající se narušení veřejného pořádku, do této chvíle.

Každý rok máme negativní zkušenosti s majetkovou trestnou činností, páchanou na stanujících hostech hudebního svátku. Policisté Obvodního oddělení Policie České republiky Trutnov do této chvíle zadokumentovala dvanáct případů týkající se majetkové trestné činnosti, hlavně krádeží osobních dokladů, finanční hotovosti, platebních karet, mobilních telefonů a drobné elektroniky jako jsou fotoaparáty. Krádeže mají většinou stejný scénář, kde hlavní roli hraje neopatrnost. Hudební nadšenci, často posilněni alkoholem, nevěnují dostatečnou pozornost svým cennostem a osobním věcem a když se uloží ke spánku nechají své věci volně položené ve stanech a je pak jen otázka času, kdy si pro ně přijde zloděj. V jednom případě majitelka nezajistila řádně své osobní motorové vozidlo a lapka ji ukradl věci z auta i když ona klidně spala na sedadle. Škoda na odcizených věcech do této doby přesáhla 77 tisíc korun.

Policie České republiky Okresního ředitelství Trutnov vyzývá a žádá všechny účastníky Open Air Music festivalu 2008, aby věnovali pozornost svým věcem a minimalizovali možnost krádeží.

vytisknout  e-mailem