Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tržbu prohrála na automatech

CHOMUTOV - Kontejner, fasáda, dveře, Hledaného našli v loděnicích..... 

Tržbu prohrála na automatech
35letá žena z Jirkova se dopustila zpronevěry. Jako servírka v chomutovské restauraci si v měsíci září a říjnu loňského roku ponechala část tržby. Peníze ve výši 39 tisíc korun použila ke hrám na výherních automatech, kde je prohrála. Aby své jednání zakryla, upravila podklady pro vyúčtování. Žena se uvedeného jednání dopustila i přes skutečnost, že za zpronevěru byla odsouzena Okresním soudem Chomutov v loňském roce k podmíněnému trestu. Obvinění z trestného činu si převzala, ve vyšetřování nadále pokračují chomutovští kriminalisté.
 
Kontejner, fasáda, dveře
35letého muže zadržela hlídka jirkovských policistů v Krušnohorské ulici. Před vchodem do domu nejdříve převrátil velkoobjemový kontejner na domovní odpad a pak poškodil fasádu a vstupní dveře domu. Oprava poškozených věcí bude vlastníky jednotek stát nejméně 13 tisíc korun. Muž je podezřelý z poškození cizí věci a výtržnictví.
 
Hledaného našli v loděnici
Chomutovští policisté zadrželi celostátně hledanou osobu. Po 26letém muži vyhlásili pátrání policisté z Litoměřic, neboť před časem utekl z léčebny. Hledaný přelezl plot do areálu Kamencového jezera a dostal se až do místní loděnice. Objekt prohledal, ale než stihl něco odcizit, byl zadržen. Z uvedeného důvodu mohlo být pátrání ukončeno, muž skončil v péči lékařů. Na zařízení loděnice vznikla škoda za 500 korun, na pachatele čeká obvinění z pokusu krádeže.
 
Krádež nedokončili
Dva muži ve věku 27 a 29 let z okresního města překonali oplocení pozemku na Černovické ulici. Na místě otrhali plechové oplocení, které chtěli odcizit. Překvapila je však přítomnost policejní hlídky, která je oba zadržela. Jak vyšetřování prokázalo, v nedávné minulosti byli za krádeže již odsouzeni, obvinění z krádeže se nevyhnou ani v tomto případě.
 
Zneužil svěřené klíče
Svěřené klíče použil 26letý muž z Jirkova ke krádeži. Vnikl do rekonstruovaného bytu v Hornické ulici a sebral různé ruční a elektrické nářadí a materiál v celkové hodnotě 6700 korun. Policisté z Jirkova zjistili, že v roce 2008 byl za krádež odsouzen Okresním soudem Česká Lípa k výkonu obecně prospěšných prací. Tento trest mu byl následně změněn na výkon trestu. Kriminalisté mu sdělili podezření z krádeže, vyšetřování pokračuje.
 
Pilu dali do sběru
Tři mladíci ve věku 14, 18 a 20 let vnikli na zahradní parcelu v obci Červený Hrádek. Uzavřenou, ale nezajištěnou bránou se dostali dovnitř, kde sebrali starší pilu v hodnotě 2 tisíce korun. Lup obratem ruky prodali do sběrny druhotných surovin. Krádež vyšetřují jirkovští policisté.
 
13. února 2014
nprap. Marie Pivková  
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 
tlf. 974 433 207
 

vytisknout  e-mailem