Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tržbu utratil

CHOMUTOV - PIN ke kartě nepatří, Drahá neopatrnost.... 

Tržbu utratil
Zpronevěru vyšetřují policisté v Klášterci nad Ohří. Uvedeného skutku se dopustil 30letý místní obyvatel. Jako pracovník, který zajišťuje obsluhu sázkového zařízení v jednom z barů, neodevzdal řádně tržbu ve výši téměř 66 tisíc korun. Peníze si naopak ponechal a následně použil pro vlastní potřebu. Za uvedený trestný čin hrozí pachateli peněžitý trest nebo může skončit až na pět let ve vězení.
 
PIN ke kartě nepatří
Na policejní oddělení v Jirkově se obrátila místní obyvatelka a oznámila krádež. Ta se stala v bufetu chomutovské polikliniky, kdy si žena zapomněla uzavřít kabelku, kterou měla pověšenou přes rameno. Toho využil neznámý zloděj, z tašky vytáhl dámskou peněženku s osobními doklady a platební kartou. Jelikož našel i odpovídající PIN kód, provedl dva výběry peněz z bankomatu. Z účtu poškozené zmizelo celkem 14 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění nejen z krádeže, ale i z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.     
 
Drahá nepozornost
Na svoji neopatrnost doplatil muž z Prahy. Přijel s vozidlem na čerpací stanici v Chomutově, v autě nechal volně položený telefon, auto nechal odemčené a odešel. Neznámý zloděj skutečnosti využil a přístroj odcizil. Poškozený vyčíslil škodu na 10 tisíc korun. Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.  
 
Nedá si pokoj
Z krádeže se bude zodpovídat 20letá žena z Jirkova. V říjnu loňského roku odcizila drogistické zboží z prodejny v centru města v hodnotě 1260 korun. Mladé ženě nestačilo, že byla dopadená a čeká na ni spravedlivý trest. S krádežemi nepřestala, za dva měsíce odcizila v místním marketu potraviny za 320 korun. Od začátku letošního roku pak kradla v dalších čtyřech obchodech. Celková škoda se vyšplhala na téměř 7 tisíc korun. V případě odsouzení hrozí podezřelé až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Túje bez placení
Jirkovští policisté pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který vnikl na pozemek firmy v Drmalech. Po překonání plotu vnikl zloděj do areálu a na místě odcizil třicet kusů volně naskládaných tújí v plastových květináčích. Poškozená firma vyčíslila škodu na 1650 korun.
 
Dvakrát řidiči
Hlídka mužů zákona kontrolovala v nočních hodinách na silnici l/13 ve směru z Chomutov na Kadaň projíždějící vozidlo Hyundai Accent. Za volantem seděl teprve 19letý mladík. Lustrace prokázala, že mu Okresní soud Chomutov vylovil zákaz řízení motorových vozidel platný od října loňského roku do října roku 2014. Jednání muže policisté vyhodnotili jako trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí.
V Chomutově na Písečné jel s vozidlem Mazda Xedos 48letý muž z Jirkova. Při kontrole policisté zjistili, že muž před jízdou požíval alkoholické nápoje. Provedená dechová zkouška byla pozitivní, přístroj naměřil 1,17 promile alkoholu v dechu. Na tohoto řidiče čeká obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky.
Oba případy vyšetřují chomutovští policisté.
 
23. ledna 2013    nprap. Marie Pivková   piscv@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem