Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tržnice pod drobnohledem policie

ÚSTECKÝ KRAJ - Policisté kontrolovali tržnice v příhraničí 

 

     Ve dnech od 22. listopadu do 26. listopadu 2012 kontrolovali policisté z Odboru cizinecké policie KŘP Ústeckého kraje tržnice v kraji. 
    
     Ve spolupráci s dalšími orgány státní správy, zejména celním ředitelstvím a inspektoráty práce, se zaměřili především na možné porušování práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení původu a související trestné činy a na trestnou činnost na úseku omamných a psychotropních látek. Pozornost věnovali také odhalování používání neregulérních cestovních dokladů, pátrání po ilegálně se zdržujících cizincích, dodržování zákonných podmínek pro vstup a pobyt cizinců v Schengenském prostoru, pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách, pátrání po vozidlech apod.

     Celkem 65 policistů se v průběhu akce zaměřilo na kontrolu objektů a osob na tržnicích v příhraničí Ústeckého kraje se SRN. Na tržnicích Šluknov-Rožany, Dolní Poustevna, Vejprty, Hora Sv. Šebestiána, Dubí, Cínovec, Moldava, Petrovice a Hřensko zkontrolovali 172 objektů, 313 osob a 10 vozidel. Ve 4 případech se policisté zabývali porušením zákona o pobytu cizinců na území ČR, 8krát řešili dopravní přestupek. Během akce vypátrali jednu hledanou osobu.


por. Šárka Poláčková
30. 11. 2012

vytisknout  e-mailem