Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tuning sraz

HRADECKO - Do opatření byly nasazeny 2 desítky policistů. 

Na včerejší den 11.2. byl na 18. hodinu na parkoviště u jednoho obchodního domu na Pražském Předměstí v Hradci Králové svolán sraz tuningových vozidel, kterého se zúčastnilo okolo 400 aut. Na celou akci trvající téměř 6 hodin, dohlíželo 20 policistů, kteří zajištovali bezpečnost a plynulost silničního provozu a dohlíželi na dodržování veřejného pořádku. Při kontrolách se zaměřili na požívání alkoholu a drog za volantem, na důslednou kontrolu technického stavu vozidel, nesprávný způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů, držení hovorového zařízení za jízdy a na další obecně platná ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích.
Dopravní policisté zkontrolovali přes 120 vozidel, odhalili téměř 100 přestupků, z nichž 20 bylo oznámeno správnímu úřadu a zbytek vyřešen na místě udělenou pokutou v celkové výši necelých 100 tisíc korun. U přibližně dvou třetin všech přestupků se jednalo o nezpůsobilý technický stav vozidla. Dále se jednalo o porušení rychlosti, nepřipoutání se za jízdy bezpečnostním pásem, nepředložení povinného pojištění, obtěžování nadměrným hlukem a parkování na místech určených pro invalidy a jiných zákazech. Ani u jednoho řidiče nezjistili požití alkoholu či drog.

Policisté se stále intenzivně věnují dohledu nad bezpečností silničního provozu. Cílí na nezodpovědné řidiče, kteří usedají za volant svých vozidel pod vlivem alkoholu či drog, dále samozřejmě i na ty řidiče, kteří porušují rychlostní limity, anebo nedodržují jakákoliv další ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Tito řidiči jsou hrozbou, nejenom pro ostatní účastníky silničního provozu, ale i pro sebe samotné. Na silnicích se neustále objevuje velké množství nezodpovědných a neukázněných řidičů, jejichž jednání by v důsledku mohlo mít fatální následky.

por. Iva Kormošová
12.2.2023, 8.30

Odkazy do noveho okna

tuning sraz

tuning sraz 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem