Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tuning sraz v Hradci Králové

HRADECKO - Dopravní policisté odhalili 64 porušení. 


IMAG0216.jpgměřící přístroj na propustnost skelV souvislosti s konáním nedělního srazu „tuningových“ vozidel se dopravní policisté zaměřili ve zvýšené míře na zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Desítky policistů se v odpoledních a večerních hodinách zaměřily zejména na kontrolu dodržování rychlosti jízdy nejen v Hradci Králové, ale i na příjezdových komunikacích do města. Policisté kontrolovali technický stav (propustnost skel, homologaci světlometů, rozměry pneumatik), nesprávný způsob jízdy, dodržování používání bezpečnostních pásů, ale soustředili se také na držení hovorového zařízení za jízdy, ale i na další porušení zákonných pravidel.

Dopravní policisté odhalili celkem 64 přestupců v dopravě, přičemž v příkazním řízení uložili pokuty za téměř 50 tisíc korun.

Nejvyšší povolenou rychlost překročilo 29 řidičů, kdy všichni zaplatili pokuty v součtu za 23 tisíc korun, dalších šest přestupců jsme oznámili ke správnímu orgánu k dořešení jejich protiprávního jednání.

Pětadvacet tisíc korun v příkazním řízení uhradili řidiči za ostatní zjištěné přestupky.

Policisté odhalili dokonce i řidiče, který usedl za volant pod vlivem alkoholu, nadýchal 1,5 promile. Tímto svým jednáním se dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, kdy mu soud může uložit trest až do výše jednoho roku odnětí svobody.

K již uloženým pokutám ze strany Policie ČR provede dále příslušný obecní úřad s rozšířenou působností v souladu s platnou legislativou (zákon 361/2000Sb. Zákon o provozu na pozemních komunikacích) přestupcům rovněž záznam v registru řidičů, kdy jim připíše v návaznosti na závažnost přestupku navíc i příslušný počet bodů.  

Policisté se i nadále ve zvýšené míře hodlají dohledu nad bezpečností na silnicích při podobných akcích intenzivně věnovat. Cílíme na nezodpovědné řidiče, kteří usedají za volanty svých vozidel pod vlivem alkoholu či drog, dále samozřejmě i na ty řidiče, kteří porušují rychlostní limity anebo nedodržují jakákoliv další ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Tito řidiči jsou hrozbou, nejenom pro ostatní účastníky silničního provozu, ale i pro sebe samotné. Na silnicích se neustále objevuje velké množství nezodpovědných a neukázněných řidičů, jejichž jednání by v důsledku mohlo mít fatální následky.

por. Pižlová Šárka, DiS.
21. 3. 2022, 10:45

vytisknout  e-mailem