Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tvrdil, že okapy našel

CHOMUTOV - Podmínka muži nestačila, Sebral mu peněženku..... 

Tvrdil, že okapy našel

33letý muž z okresního města kradl minulý měsíc v zahrádkářské kolonii v Jirkově. Z jednoho altánu strhl dva okapové svody a s nimi z místa utekl. Byl totiž vyrušen přítomností místních strážníků. Jim a následně i policistům tvrdil, že okapy našel pohozené u potoka. V nedávné minulosti byl muž již několikrát odsouzen za obdobné jednání k podmíněnému trestu odnětí svobody. Ponaučení si však nevzal a kradl znovu. Tentokrát za sebou zanechal škodu za 2500 korun.

Sebral mu peněženku

Z krádeže je podezřelý 37letý muž z Chomutova. V letních měsících využil opilosti poškozeného, který usnul na schodech v domě na Kamenné. Ze zadní kapsy u kalhot mu vytáhl peněženku a tuto odcizil. Kromě hotovosti přišel muž i o osobní doklady a platební kartu. Škodu vyčíslil na 2 tisíce korun. Skutek vyšetřují chomutovští policisté jako krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Lhal a neplatí

23letý muž z Jirkova uzavřel v kadaňské prodejně s poškozenou společností smlouvu o spotřebitelském úvěru. Úvěr ve výši necelých 9 tisíc korun vyčerpal na nákup mobilního telefonu. Ve smlouvě se zároveň zavázal, že ji bude pravidelně měsíčně splácet. To však od března, kdy došlo k podpisu smlouvy, nečiní. Zároveň při sepisování podmínek lhal o svém zaměstnání a výši výdělku. Jeho jednání policisté v Kadani vyhodnotili jako úvěrový podvod. V případě odsouzení může za něj skončit až na dva roky ve vězení. 

11. prosince 2015

nprap. Marie Pivková

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov 

tlf. 974 433 207    

krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem