Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Tým Toxi opět bodoval

BRNO: Distributor pervitinu najížděl na policisty vozidlem a naboural dvě služební auta 

Scénu jak z akčního filmu připomínal minulý týden zákrok kriminalistů z týmu Toxi. V nelehké a nebezpečné situaci se ocitla skupinka policistů, kteří dlouhodobě pracovali na případu distributora pervitinu.

Již od června loňského roku pracovali s informací, že sedmatřicetiletý muž z Brna vyrábí a následně prodává drogu uživatelům na různých místech v Brně. Policistům se díky intenzivnímu šetření podařilo zjistit, že podezřelý muž pervitin vyrábí společně s další osobou v garáži v Dolních Heršpicích.

Právě před týdnem mělo dojít opět k další výrobě a policisté se připravili na akci. Na místě pak skutečně zadrželi za užití donucovacích prostředků muže, který měl v prostorách garáže rozpracovanou výrobu omamné látky. Kromě plynového vařiče, varného skla a dalších věcí, zde policisté zajistili také pětadvacet gramů efedrinu a dvě psaníčka s hotovou drogou. Sedmatřicetiletý výrobce s obdobnou trestní minulostí tak putoval rovnu do policejní cely.

Ovšem akce měla další dramatičtější pokračování. Kriminalisté již z operativního šetření věděli, že si pro vyrobenou drogu přijede distributor a na místě vyčkávali. Do prostoru garáží zajelo vozidlo Porsche, ve kterém seděl podezřelý se spolujezdkyní. Policisté vozidlo z obou stran zablokovali a osádku vyzvali k vystoupení. Dvojice se zamkla zevnitř a řidič náhle několikrát prudce narazil do služebních vozidel, čímž je odstrčil a začal ujíždět. Muže za volantem nezastavily ani varovné výstřely. Jen díky obrovskému štěstí nebyl nikdo zraněn, jelikož řidič naprosto bez zábran několikrát agresivně najel i na členy zasahujícího týmu.

Policisté ihned začali luxusní vůz pronásledovat, bohužel v okamžiku, kdy řidič najel na dálnici, se kriminalistům v civilních služebních vozidlech ztratil z dohledu.

Kriminalisté ihned zahájili další kroky k tomu, aby podezřelého dopadli. Ve večerních hodinách zjistili, že se po Brně pohybuje jiné vozidlo, ve kterém se nachází hledaný muž. Proběhla blesková akce, při které bylo vozidlo i s řidičem zadrženo.

V autě policisté našli i injekční stříkačku s pervitinem. V současné chvíli jsou oba stejně staří muži stíhaní za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a muž, který několikrát úmyslně ohrozil policisty vozidlem, je obviněn také z trestného činu násilí proti úřední osobě. Oběma pánům tak hrozí několikaleté pobyty za mřížemi.

Zvukový záznam: toxi1002.mp3
 

por. Andrea Straková

 

vytisknout  e-mailem