Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Týral a znásilňoval manželku

LOUNY - Nyní se již nachází ve vazební věznici... 

Již delší dobu se choval agresivně ke své manželce 37letý muž z Lounska, který s ní žil ve společné domácnosti. Jeho násilí se postupem času stupňovalo, až začátkem dubna tohoto roku vyvrcholilo v týrání a znásilňování. Agresor opakovaně svoji, o pět let mladší, ženu slovně a fyzicky napadal, znemožňoval jí kontakt s okolím a také jí vyhrožoval smrtí, pokud naváže kontakt s jiným mužem. Poškozenou proti její vůli násilím nutil k pohlavnímu styku. V minulých dnech policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a podezřelého muže zadrželi a umístili do policejní cely. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej následně obvinil z trestných činů znásilnění a týrání osoby žijící ve společném obydlí, za což mu podle trestního zákoníku hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Zároveň na dotyčného podal podnět k návrhu na vzetí do vazby, kterou na něj soudce uvalil.

Neoprávněně odebírala elektřinu

Z trestného činu krádeže stíhají policisté 39letou ženu z Lounska, která od května roku 2010 do listopadu téhož roku neoprávněně odebírala ve svém domě v jedné obci u Loun elektrickou energii. Spolu s obviněnou je z trestného činu krádeže spáchaného formou účastenství stíhán i 27letý mladík, kterého tehdy uvedená žena požádala, aby jí v domě připojil elektriku. Za určitý finanční obnos vyšel mladý muž dotyčné vstříc a nezákonným způsobem ji elektrickou energii zprovoznil. Způsobenou škodu vyčíslila poškozená společnost na 33 059 Kč. Vyšetřování obou obviněných je vedeno na svobodě.

Kradl v domě rodičů

V minulých dnech vnikl neoprávněně na pozemek domu svých rodičů v jedné obci na Lounsku 19letý mladík, a tam kradl. Tohoto jednání se dopustil již opakovaně. Tentokrát vlezl do volně přístupné kůlny, ze které odcizil jízdní kolo a travní sekačku, vše v hodnotě 14 000 Kč. Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté sdělili podezření z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody.

Ze stanu zmizela televize

Plazmovou televizi v hodnotě 15 000 Kč postrádá poškozený majitel stánku s občerstvením v jedné obci u Loun. Dosud nezjištěný zloděj vnikl z úterý na středu do volně přístupného stanu a odtud si přisvojil uvedený televizor. Ten byl sice zajištěn řetězem s visacím zámkem, ale tuto překážku zloděj lehce překonal. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Zloděj odcizil drahou sekačku

Z úterý na středu vnikl do volně přístupné garáže v areálu fotbalového hřiště v jedné obci na Žatecku dosud neznámý pachatel. Poté, co přestřihl třmen s visacím zámkem, odcizil sekačku na trávu v hodnotě 350 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 26. května 2011

 

vytisknout  e-mailem