Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Týral družku několik let

ÚO Bruntál - slovně i fyzicky ji napadal, vydíral- nyní je již ve vazbě 

 Ženě vzal z jízdního kola tašku
Policejní komisař SKPV Krnov zahájil v pondělí 21.3.2011 trestní stíhání 37letého muže pro přečin krádeže. Toho se měl dopustit tím, že dne 1.2.2011 v Krnově na Náměstí Minoritů odcizil z košíku jízdního kola, se kterým šla 62letá paní, tašku. V ní byla finanční hotovost 1 100 Kč, telefon a další osobní věci poškozené v celkové hodnotě 2 500 Kč. Z lupem utíkal obviněný po ulici Vodní, kde se věcí zbavil. Na ulici Na Hradbách byl za pomoci občanů zadržen, bylo mu dechovou zkouškou naměřeno 2,37 promile alkoholu. Odcizené věci policisté následně nalezli právě na ulici Vodní pod stromkem a vrátili je majitelce.
 
Loupežné přepadení si vymyslel
Policisté od 16.3.2011 šetřili oznámení o loupežném přepadení v Bruntále na ulici Dlouhá, kdy však zjistili, že si poškozený celou věc vymyslel.
53letý muž policistům uvedl, že ho neznámý pachatel měl dne 16.3.2011 v brzkých ranních hodinách udeřit dřevěným hranolem do hlavy právě v době, kdy se snažil odemknout byt. Muž upadl na zem a měl být chvíli v bezvědomí. Pachatel mu měl odcizit finanční hotovost 200 Kč a mobilní telefon. Při šetření však policisté zjistili, že v inkriminovanou dobu byl poškozený v podnapilém stavu a peníze utratil v restauračním zařízení. Mobilní telefon ztratil a zranění si způsobil sám, když si chtěl za pomoci dřevěného hranolu otevřít svůj byt.
 
Z traktoru zmizela nafta
V době od 19. do 21.3.2011 v Heřmanovicích dosud neznámý pachatel násilně vnikl do palivové nádrže odstaveného traktoru. Odcizil 70 litrů nafty a způsobil škodu přes 2 800 Kč.
 
Popáté má vysloven zákaz řízení, stejně řídil a ještě pod vlivem alkoholu
Ve zkráceném přípravném řízení sdělili v těchto dnech policisté podezření 30letému muži z přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky. Toho se měl dopustit tím, že dne 4.3.2011 řídil vozidlo Ford po předchozím požití alkoholu. Při dopravní kontrole mu bylo naměřeno 1,74 a následně 2,02 a 1,26 promile alkoholu. Policisté také v evidencích zjistili, že muž má vysloven soudem již popáté zákaz řízení motorových vozidel a to ten poslední mu zakazuje řízení až do roku 2018. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky.  
 
Několik let ji týral, vydíral a porušil i zákaz vstupu 
Družku měl několik let týrat, vydírat a i přes následný uložený zákaz setkání s družkou, vstupu do bydliště měl tento dvakrát porušit, skončil ve vazbě.
V těchto dnech policejní komisař sdělil obvinění z přečinů týrání osoby žijící ve společné domácnosti, vydírání, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 38letému muži z Bruntálu. Svého protiprávního jednání se měl dopustit tím, že nejméně od počátku roku 2006 do 17.3.2011 v bydlišti v Bruntále měl opakovaně i před rodinnými příslušníky vulgárně nadávat své družce. Několikrát ji měl fyzicky napadnout a žena musela být třikrát lékařsky ošetřena, z toho jí dvakrát způsobil zlomeniny. Měl jí nařizovat co má dělat, když chtěla spát, tak jí měl bránit tím, že na ni neustále mluvil a nebo po ní požadoval pohlavní styk. Ten si i v jiných případech vynucoval svou agresivitou a nadávkami. Vyhrožoval jí usmrcením, pokud někomu řekne o jejich soužití a nebo jestli si najde jiného muže, což umocňoval ještě tím, že jí měl přiložit nůž ke krku a boku. Agresivita obviněného se ještě zvyšovala po požití alkoholu. Dne 18.3.2011 obdržel předběžné opatření soudu, kde byl povinen zdržet se setkání s družkou a také vstupu do místa bydliště a bezprostředního okolí, který hned ve stejný den dvakrát porušil. U toho byl přistižen i policisty, kteří ho zajistili, naměřili mu v odpoledních hodinách 2,97 promile. Ten den skončil na záchytné stanici a v pondělí 21.3.2011 byl soudem vzat do vazby. Muži hrozí trest odnětí svobody ve výši až osmi let.
                                                                                            
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
22.3.2011
 
 

vytisknout  e-mailem