Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Týral ženu a byl vykázán

již desátý násilník byl v okrese Bruntál vykázán 

 Týral bývalou manželku, byl vykázán
Již desátý případ domácího násilí šetřili policisté v okrese Bruntál v průběhu letošního roku. Institut vykázání naposledy policisté použili dne 27.7.2009 na Krnovsku
37letý muž zde měl slovně a fyzicky od roku 2002 napadat svou nyní již bývalou manželku, se kterou žije ve společném bytě. Vyhrožovat jí zabitím a v minulosti na ni měl vzít opakovaně i kuchyňský nůž. Při fyzických útocích jí způsobil zranění, která si ale poškozená nikdy nenechala lékařsky ošetřit a případy nikdy neoznámila. Ženu měl bít i před jejich synem. K poslednímu útoku mělo dojít dne 26.7.2009, kdy pod vlivem alkoholu začal poškozenou škrtit a chtěl jí kopnout do břicha. To se mu nepovedlo, protože se žena bránila a pomáhal jí i syn. Přivolaní policisté muže zajistili a pro jeho agresivitu mu nasadili služební pouta. Naměřili mu 1,98 promile alkoholu v dechu. Převezen byl na záchytnou stanici k vystřízlivění. Následující den muže policisté vykázali na deset dní z obydlí. Policejní komisař SKPV zahájil dne 27.7.2009 jeho trestní stíhání pro trestný čin týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě. Hrozí mu trest odnětí svobody až do výše osmi let.
 
Rozbil okno a vzal navigaci
V odpoledních hodinách v pondělí 27.7.2009 v Bruntále na parkovišti na ulici Fügnerova dosud neznámý pachatel rozbil okno dveří vozidla Seat a vnikl dovnitř. Odcizil připevněnou navigaci TomTom včetně držáku a nabíječky. 47leté majitelce způsobil škodu ve výši 7 tisíc Kč. Šetří OOP Bruntál.
 
Odcizil kartu a z ní vybíral a platil
Krnovští policisté nyní šetří krádež platební karty a jejího zneužití. V Krásných Loučkách z nezajištěného pokoje odcizil neznámý pachatel v době od 1.6. do 22.7.2009 platební kartu a ve dvou případech z karty v Krnově vybral finanční hotovost ve výši 7 800 Kč. Jednou pomocí karty platil na čerpací stanici v Krnově. 39letému majiteli způsobil škodu v celkové výši 7 880 Kč.
                                                         
Ze hřbitova si odnesl náhrobní desku
Krádež náhrobní desky ze hřbitova šetří nyní bruntálští policisté. V době od 26. do 27.7.2009 dosud neznámý pachatel odcizil na hřbitově ve Světlé Hoře v urnovém háji z hrobu žulovou černou desku velikosti 80x90x4 cm. Majitelům způsobil škodu ve výši 17 tisíc Kč.
  
Nechtěla se vystěhovat
Hornobenešovští policisté sdělili v pondělí 27.7.2009 ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru 35leté ženě. Toho se měla dopustit tím, že od dubna do července 2009 bránila v užívání panelového bytu v Křišťanovicích. Ženě vypršela smlouva o nájmu a i přes písemné a ústní výzvy se odmítla vystěhovat a byt vyklidit.
 
Chytil ženu za vlasy a vylil na ní pivo
Dne 27.7.2009 ve zkráceném přípravném řízení sdělili vrbenští policisté 33letému muži podezření z trestného činu výtržnictví. Toho se měl dopustit tím, že dne 11.4.2009 v pivnici ve Vrbně pod Pradědem vulgárně nadával 26leté ženě. Chytil jí za vlasy a cloumal s ní. Vylil na ní pivo, převrátil stůl a házel po ní židle. Potom se pohádal s hosty pivnice a vzájemně se s nimi přetahoval. Ke zranění osob ani ke škodě na majetku nedošlo.
 
Slíbil dodání a montáž kotle, což neučinil
Z trestného činu podvodu byl v těchto dnech bruntálskými kriminalisty obviněn 50letý muž. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že v dubnu 2008 jako živnostník uzavřel ústní smlouvu na dodávku a montáž kotle ústředního topení na chatě 78letého muže v Rudné pod Pradědem. Vystavil fakturu na částku 34 510 Kč jako zálohu na dodávku a výměnu kotle, kterou mu poškozený zaplatil. Do současné doby práce neodvedl, kotel nedodal a peníze nevrátil.
  
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem