Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

U Heřmaniček se střetl cyklilsta s Audi S6

HEŘMANIČKY - V úterý odpoledne se stala dopravní nehoda u obce Heřmaničky, kde se střetl 80letý cyklista s vozidlem Audi S6. S těžkým zraněním transportovala cyklistu letecká záchranná služba do Krajské nemocnice Liberec. 

Těžkým zraněním skončila dopravní nehoda, která se stala v úterý krátce před půl třetí odpoledne u obce Heřmaničky na Českolipsku. V tu dobu jel po silnici III. třídy ve směru od Heřmaniček u Dobranova na Srní 80letý cyklista na jízdním kole Spyder. Na přímém úseku vozovky vjel dosud z nezjištěných příčin do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucí Audi S6 Avant. Po střetu upadl cyklista na vozovku, přičemž utrpěl těžké zranění. Z místa nehody jej transportovala letecká záchranná služba do Krajské nemocnice Liberec.

Policisté provedli na místě u řidiče osobního vozidla orientační dechovou zkoušku na alkohol přístrojem Dräger, jejíž výsledek byl negativní. U zraněného cyklisty nemohli toto měření policisté provést, vyžádali si tedy odborné lékařské vyšetření spojené s odběrem žilní krve v nemocnici Liberec. Při nehodě vznikla hmotná škoda 51 tisíc korun.

Skutečná příčina této nehody je v tuto chvíli v šetření dopravních policistů. Ti budou zjišťovat, zda za nehodu nemohl zdravotní stav cyklisty.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
23. října 2013

vytisknout  e-mailem