Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

U hřbitova vnikl do vozidla

Doporučení pro majitele vozidel 

     Na parkovišti u hřbitova v obci Dobřív vnikl neznámý pachatel do zaparkovaného vozidla zn. Honda ve čtvrtek 26. července 2012 v době od 15.00 do 15.45 hodin. Uvnitř vozidla pachatel odcizil pánskou koženou tašku, ve které měl poškozený různé věci, finanční hotovost a platební karty peněžních ústavů. Poškozeným vznikla škoda 5 000 Kč.
 
DOPORUČENÍ POLICIE ČR: 
    Vloupání do zaparkovaných vozidel u hřbitovů zjišťují občané v obcích i ve městech.
     Občané nechávají ve vozidlech kabelky, tašky, dokumenty a po návratu zjistí, že vozidlo je poškozené - rozbité okno, porušený zámek ve dveřích, poškrábaný lak, otevřený zavazadlový prostor.
    Nejvíce se poškození podivují, že pachatelé odcizí různé věci. Ve většině případech pachatelům postačí několik minut, aby vnikli do vozidla.
Následně majitelé oznamují na policii nejen ztrátu kabelky nebo tašky, ale i jejího obsahu - osobních dokladů např. občanský průkaz, řidičský průkaz, cestovní pas,  průkaz pojištěnce zdravotní pojišťovny a doklady od vozidla. Po odcizení těchto dokladů musí každý občan na různých úřadech ohlásit ztrátu a následně požádat o vydání nových dokladů.
    Dalším překvapením pro okradené občany bývá i odcizení platební karty peněžního ústavu a v mnoha případech i s přiloženým PIN kódem, kdy poté zjistí, že pomocí karty pachatel vybral v bankomatu finanční hotovost.
 Krádeže mobilního telefonu, svazek klíčů od domu nebo bytu, nejsou výjimkou.
 
Nezanechávejte v zaparkovaném vozidle na viditelném místě žádné cenné věci, tašky ani kabelky, doklady.
 
 
nprap.Ladmanová Dana
27.7.2012

vytisknout  e-mailem