Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

U Jordánu se pohyboval lupič

Tábor - Loupil u Jordánu. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Táborští kriminalisté od nedělních ranních hodin intenzivně pátrají po lupiči, který v Táboře pod pohrůžkou použití střelné zbraně oloupil ženu středního věku a řidiče taxislužby.

K loupežnému přepadení poškozené ženy mělo dojít včera kolem 21:00 na pěší stezce mezi ulicemi Jordánská a kpt. Jaroše. Lupič ženu sledoval, pak za jejími zády, zřejmě pro výstrahu, vystřelil a dožadoval se vydání finanční hotovosti. Vyděšená žena pachateli z obavy o svůj život a zdraví vydala několik stokorunových bankovek. Lupič pak z místa činu rychle utekl. Kriminalisté v této souvislosti žádají občany, kteří se v sobotu kolem 21:00 pohybovali v Táboře v horní části stezky, asi 100 metrů od zubního střediska a mohli si všimnout podezřelého muže, aby se neprodleně ozvali na linku 158.

K dalšímu loupežnému přepadení došlo v Táboře dnes ráno kolem 03:30. K přistavenému vozidlu taxislužby Škoda Superb, které si zákazník telefonicky objednal na smluvené místo, přistoupil maskovaný muž, který v ruce držel střelnou zbraň. Vzal za kliku zamčených dveří vozidla a dožadoval se vstupu dovnitř. Zároveň lupič vyzval řidiče taxislužby, aby vozidlo opustil a jednou vystřelil do vzduchu. Poté opět zbraň namířil na řidiče taxislužby. Ten na nic nečekal, z auta vyskočil a utekl. Druhé loupežné přepadení se odehrálo v katastru obce Tábor na odpočívadle za lanovým mostem přes rybník Jordán směrem na Prahu. Ani ve druhém případě naštěstí nebyl nikdo zraněn.

Táborští kriminalisté okamžitě vyhlásili po lupiči i po vozidle taxislužby celostátní pátrání. Prozatím bez kladného výsledku. V souvislosti se dvěma loupežními přepadeními kriminalisté pátrají po muži 180 cm vysoké, hubené postavy. V době přepadení měl světlou košili, tmavé kalhoty a na očích černé brýle. Mluvil česky, bez přízvuku. Pokud jsou Vám známé skutečnosti, které by mohly souviset se spácháním uvedených násilných trestných činů, zavolejte, prosím,  táborským kriminalistům na linku 158 nebo na telefonní číslo 974 238 101. Za Vaši pomoc Vám děkujeme!

 

vytisknout  e-mailem