Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

U kamaráda kradl šperky

MOST - Policie ho obvinila; Se sekyrkou zpracovávali kradené kabely; Nehodovost za červenec. 

Při návštěvě zmizely šperky
Policejní komisař obvinil z přečinu krádeže 30letého muže z Mostu. Ten měl v Mostě v bytě, kde byl na návštěvě u kamaráda, využít nestřeženého okamžiku a odcizit dva volně položené prsteny ze zlata a bižutérii, vše v hodnotě sedm tisíc korun. Policie odcizené šperky již nezajistila. Kde věci skončili, vyšetřovatel v rámci šetření nezjistil. Obviněný je stíhán na svobodě a za krádež mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Hlídka zadržela dvojici, která kradla kabely
Na měděné kabely vyrazili dva muži ve věku 33 a 56 let, oba z Mostecka. Muži měli v Mostě v odpoledních hodinách společně v ulici Vtelenská za objektem jedné společnosti vykopat a následně odcizit celkem 14 metrů metalických kabelů. Lup však neodnesli. Byli přistiženi svědkem a záhy na místo dorazila i policie, která spatřila muže, jak sekyrkou zpracovávají kabel. Policisté muže zadrželi a zajistili lup i nářadí, které dvojice měla s sebou. Mladší je v nyní ve výkonu trestu a starší je stíhán na svobodě. Oba kradli již v minulosti a za tuto krádež jim hrozí až tříletý trest odnětí svobody. 

Z výlohy zmizely bonbóny
Mostecká police na základě výsledků šetření obvinila z přečinu krádeže a poškození cizí věci 31letého muže z Litvínova. Ten měl v obci Litvínov ve večerních hodinách v jednom komerčním objektu nezjištěným předmětem rozbít výlohu u jedné z prodejen a z otvoru ve výloze měl odcizit přes 60 kusů balení s bonbóny. Odcizením sladkostí způsobil poškozené firmě škodu ve výši 3 700 korun, další škodu za 7 300 korun zanechal na poškozené výloze. Obviněný je v současné době ve vězení, kde si odpykává trest odnětí svobody pro jinou trestnou činnost.

V červenci zemřel při nehodě chodec
Dopravní policie v červenci vyjížděla k 92 dopravním nehodám. Je to o 8 méně, než v loňském roce. Zatímco loňský červenec se obešel bez následků na životech, letos v prvním prázdninovém měsíci zemřel chodec. Deset osob vyvázlo s lehkým zraněním. Tři osoby byly pod vlivem alkoholu. Na silnicích I. třídy se stalo 14 dopravních nehod, na místních komunikacích řidiči havarovali v 62 případech. Příčiny nehod jsou stále stejné – nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti a nepřiměřená rychlost. U 9 nehod došlo ke střetu se zvěří, třikrát se řidiči střetli s chodcem. V obci policie evidovala 77 kolizí v dopravě. Nejvíce bourali řidiči s praxí do pěti let. Muži se na nehodách podíleli 51x, ženy byly jen u 17 bouraček. Policisté registrovali nejvíce nehod v době od 08. do 10. hodin, relativně klid byl na silnicích mezi druhou a čtvrtou hodinou ranní.

Most 9. srpna 2019
prap. Ludmila Světláková  

vytisknout  e-mailem