Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

U koupaliště přepadl ženu

MOST - Loupež se stala v prosinci, policie nyní zahájila stíhání muže; Prodal pět kilo marihuany.  

Policie obvinila lupiče, v prosinci u koupaliště oloupil v noci ženu
Mostečtí kriminalisté objasnili loupež, která se stala v sobotu dne 12. prosince kolem 02.30 hodiny poblíž aquadromu v Mostě. Tehdy tam šla od Jalty mladá žena, a když procházela mezi koupalištěm a střední průmyslovou školou, náhle ji napadl neznámý muž. Udeřil ji pěstí do obličeje. Poškozená upadla na zem a pachatel se s ní začal přetahovat o její kabelku, ze které vzal svazek klíčů, peněženku a mobil. Klíče po ženě hodil, z peněženky odcizil platební kartu a peníze. Z kabelky dále vzal zlaté náušnice. Mobilní telefon na místě odhodil. Z místa činu utekl. Žena ho pronásledovala, zastavila na ulici vozidlo taxi služby a požádala o přivolání policie. Napadená skončila v nemocnici na ošetření. Policie tento týden ze zvlášť závažného zločinu loupeže obvinila 38letého muže z obce na Teplicku. Kriminalisté měli na muže podezření již v lednu, muž byl v pátrání a doma se nezdržoval, neboť se vyhýbal nástupu trestu za jiný delikt. Vyšetřovatel mu usnesení o zahájení stíhání předal tento týden. Obviněný je nyní ve vězení, kde si odpykává trest odnětí svobody za jiný násilný trestný čin.

 

Zloděj kradl naftu z odstavených kamionů
Litvínovští policisté šetří případ krádeže, který se stal v přesně nezjištěnou dobu tento týden. Na parkovišti v obci Dolní Jiřetín neznámý pachatel vnikl do dvou zaparkovaných nákladních vozidel továrních značek MAN a Mercedes, poškodil palivové nádrže a z nich odčerpal asi 700 litrů motorové nafty. Poškozeným firmám zloděj způsobil hmotnou škodu ve výši 13 000 korun.

 

Cukrovinky a kávu musel vrátit
Krást do obchodu přišel tento týden 38letý muž z Litvínova. Přijel do Mostu a v jednom supermarketu si do svého batohu ukryl různé sladkosti a balení kávy, vše v hodnotě 930 korun. Poté prošel vstupní částí, kde byl zastaven pracovníkem ostrahy prodejny. Odcizené věci byly zajištěny a nepoškozené byly vráceny zpět do prodeje. Muž byl předán policejní hlídce. Na policejním oddělení bylo šetřením zjištěno, že Litvínovan kradl již v minulosti, loni se vrátil z vězení a letos byl opět odsouzen. Policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.

 

Během roku prodal 5 kilo marihuany
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil včera ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 28letého muže z obce na Litvínovsku. Podle kriminalistů měl obviněný po dobu jednoho roku obstarat a následně prodat nejméně ve 48 případech marihuanu. Za toto období měl muž prodat nejméně 5 kilogramů této drogy na předem smluvených místech v Litvínově. Stíhanému hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.  

 

nprap. Ludmila Světláková

Most 7. dubna 2016

 

vytisknout  e-mailem