Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

U krádeže se zapotili

TEPLICE - Železo získávali z betonových kvádrů a další zprávy. 

U krádeže se zapotili
     Policisté dopadli zloděje, kteří začátkem května kradli železo v areálu jedné z bílinských firem. Pachatelé zvolili poněkud netradiční a rozhodně pracný způsob, jak se k barevným kovům dostat. Z oplocení areálu demontovali jednotlivé betonové kvádry, které následně pomocí kladiva rozbili a kovové výztuže odcizili. Za železo ve sběrně zřejmě moc peněz nedostali, poškozené firmě ale zničením oplocení způsobili škodu téměř 45 tisíc korun. Všichni si na policejní služebně převzali sdělení podezření z přečinu poškození cizí věci spáchaného formou spolupachatelství. V případě odsouzení jim hrozí maximálně roční pobyt ve vězení.
U krádeže se zapotili.wav 
 
Okradený cizinec
     Na zloděje zřejmě není zvyklý turista, který do České republiky zavítal až ze Saúdské Arábie. Ve vozidle z půjčovny, které měl zaparkované v Teplicích, nechal na čelním skle připevněnou GPS navigaci. Takovému lákadlu neodolal dosud neznámý pachatel, který se do vozidla vloupal. Jako „bonus“ si lapka odnesl dva a půl tisíce euro, které nechal cizinec v přihrádce palubní desky. Celková škoda se vyšplhala téměř na 65 tisíc korun, v případě dopadení hrozí pachateli trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.
Okradený cizinec.wav 
 
Vykrást dům zloději nestačilo
     Kriminalisté pátrají po neznámém pachateli, který během víkendu vnikl neuzamčenými vchodovými dveřmi do rodinného domu v Teplicích. Z nemovitosti odcizil kabelku s doklady a platební kartou, elektroniku, mobilní telefon a náhradní klíče od osobního vozidla Kia. Následně si pomocí dálkového ovladače, který byl na klíčích, otevřel vrata a s autem, které bylo zaparkované u domu, odjel. Poškozeným zloděj způsobil škodu ve výši téměř 280 tisíc korun, po odcizeném vozidle bylo ihned vyhlášeno celostátní pátrání. Pokud bude pachatel dopaden, za spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku může jít až na pět let za mříže.
Vykrást dům zloději nestačilo.wav 
 
Stačila chvilka nepozornosti
     O kabelku přišla žena, která v pátek navštívila park v Trnovanech. Neznámý pachatel využil nepozornosti poškozené a odcizil jí kabelku, kterou měla odloženou vedle sebe na lavičce. Lapka si přilepšil o 300 korun, žena mimo peníze přišla i o osobní doklady, klíče a fotografie své rodiny. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Kdo viděl nehody?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedených dopravních nehod o spolupráci. K první dopravní nehodě došlo v době od 17:00 hodin dne 21. června 2012 do 05:30 hodin dne 22. června 2012 v Krupce, ul. B. Bachury. Nezjištěný řidič neustanoveného motorového vozidla zde poškodil cihlový plot areálu Biskupského gymnázia a z místa nehody ujel, aniž by učinil opatření předepsaná mu zákonem.
     K další dopravní nehodě došlo dne 22. června 2012 v 16:35 hodin v Dubí, na křižovatce ulic Bystřická a Tovární. Střetl se zde autobus MHD (linka 123) a motocykl značky Honda. Podle předběžných výsledků šetření řidič motocyklu strhl řízení stroje, aby zabránil střetu s vozidlem VW Passat stříbrné barvy nezjištěné registrační značky, které jelo po ul. Tovární ve směru od ul. Krušnohorská. Následně motocyklista narazil do přední části vozidla MHD. Řidič automobilu VW Passat z místa nehody ujel ve směru na Novosedlice.
     Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 25. 6. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem