Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

U Liberecké přehrady nalezl dělostřelecký granát

LIBEREC - V úterý večer vyjížděli policisté včetně policejního pyrotechnika k Liberecké přehradě. Návštěvník vodní plochy zde na břehu nalezl granát z 1. světové války. 

V úterý 31. července 2018 krátce po půl sedmé hodině večer oznámil návštěvník Liberecké přehrady na tísňovou linku 158, že na břehu vodní plochy v ulici Blahoslavova nalezl silně zkorodovaný předmět, připomínající munici. Operační důstojník neprodleně na místo vyslal policejní hlídky z obvodního oddělení Liberec - Centrum a z Pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Policisté okamžitě zajistili místo nálezu a jeho okolí proti vstupu nepovolaných osob a na místo přivolali policejního pyrotechnika.1


Návštěvník přehrady nalezl munici kousek od břehu přehrady poté, co se šel koupat. Předmět byl částečně zahrabaný pod zemí. Oznamovateli se zdál nebezpečný, proto s ním nemanipuloval a celou věc oznámil. Poté, co se na místo dostavili policejní pyrotechnici z expozitury Milovice, vyhodnotili nalezený předmět jako dělostřelecký granát ráže 37 mm, který pochází z 1. světové války. Pyrotechnici munici zajistili a převezli do Milovic k jeho likvidaci. 
 

1. 8. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem