Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

U Líšťan hořely balíky slámy

LOUNY - Požár stohu; Krádeže v Kauflandu; Krádež motorky 

Požár stohu

V pátek večer vyjížděli policisté a hasiči k požáru stohu k obci Líšťany. Podle hasičů tam zřejmě někdo buď úmyslně nebo nedbalostním jednáním způsobil požár 150 balíků slámy složených ve stohu na poli. Hasiči oheň zlikvidovali, oddělili zahoření části stohu od ostatního zbytku slámy s tím, že zasaženou část nechali dohořet. Poškozené družstvo vyčíslilo předběžně škodu na 50 tisíc korun. Případ je v šetření policie.

Krádeže v Kauflandu

O víkendu přijely dvě Mostečanky do žateckého Kauflandu s nekalým úmyslem. Nezávisle na sobě se v sobotu večer jedna z nich napakovala v obchodě cukrovinkami, drogistickým zbožím a hygienickými potřebami, to vše si uložila do nákupní a sportovní tašky a bez zaplacení prošla pokladnou. Zadržel ji však pracovník bezpečnostní agentury, tak "zákaznice" byla nucena zboží, v celkové hodnotě 8 104 Kč, vrátit. Policisté jí ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže.  Poté 36letou Mostečanku propustili na svobodu.

Druhá z nich (33 let) se do obchodu vydala v neděli odpoledne. Její jednání mělo podobný scénář. Do připravené sportovní tašky si z regálů naskládala drogistické zboží v celkové hodnotě 5 705 Kč a poté prošla pokladnou, aniž by zaplatila. I v tomto případě byla zadržena pracovníkem bezpečnostní agentury a předána policistům. Ti jí ve zkráceném přípravném řízení rovněž sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Krádež motorky

V průběhu několika desítek minut se na parkovišti u žateckého Kauflandu ztratila motorka. Ke krádeži došlo v sobotu, kolem 19. hodiny. Jednalo se o stroj zn. KTM 950 Adventure v hodnotě 200 tisíc korun. Policisté po vozidle vyhlásili pátrání, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. 

 

vytisknout  e-mailem