Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

U nás v Ostravě - 1. 4. 2009

“Vykopl dveře”; „Bodl jej nožem“ 

“Vykopl dveře”

Policejní komisař sdělil obvinění dvěma mužům pro trestné činy loupež a porušování domovní svobody. Oba muži jsou podezřelí, že dne 2.3.2009, kolem 08.25 hodin, společně přistoupili ke dveřím bytu v Moravské Ostravě. 31letý obviněný pak měl vstupní dveře vykopnout a vstoupit do bytu. Druhý obviněný, 28letý muž, měl vše pozorovat před dveřmi bytu a hlídat okolí.  Po vniknutí do bytu měl obviněný zatlačit 22letého poškozeného do bytu, kde poškozený upadl a útočník měl oběť několikrát udeřit do oblasti hlavy. Po útoku měl podezřelý poškozenému strhnout z krku dva stříbrné řetízky. Po zmocnění se šperků měl útočník znovu poškozeného udeřit do oblasti hlavy. Podezřelí z místa činu utekli, odcizené věci si měli rozdělit. Způsobená škoda na majetku byla předběžně vyčíslena na 11 000 korun. Oběť utrpěla přesně nespecifikované zranění hlavy a holeně s dosud nezjištěnou dobou léčení.
Policisté detailně ohledali místo činu, po podezřelých intenzivně pátrali. Po zjištění skutečností nasvědčujících spáchání skutku konkrétními osobami, bylo po mužích vyhlášeno celostátní pátrání. 28letý muž byl policisty zadržen 28.3.2009, soudce Okresního soudu Ostrava rozhodl o jeho vzetí do vazby. Dne 30.3.2009 byl policisty zadržen také 31letý muž, který si rovněž vyslechl obvinění. Policejní komisař podal podnět ke vzetí do vazby i tohoto obviněného. Viníkům hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

"Bodl jej nožem“

I další intenzivní prověřování ostravských kriminalistů závažného protiprávního jednání vedlo ke konkrétnímu obviněnému. Teprve 15letému mladistvému (v současnosti ve vazbě), sdělil policejní komisař obvinění pro provinění ublížení na zdraví ve stadiu pokusu i výtržnictví. Dne 21.2.2009, kolem 03.20 hodin až 03.30 hodin, po verbálním a fyzickém ataku, měl mladistvý 19letého poškozeného bodnout do oblasti hrudníku. K ataku došlo v Moravské Ostravě na ulici Škroupova. Útočník je podezřelý, že na poškozeného nejprve vulgárně křičel, následně mělo dojít k potyčce, při které měli upadnout společně na zem. Poškozený měl po pádu ležet na obviněném, a ten měl muže bodnout nožem do mezižebří. Zraněný byl převezen do nemocnice, kde byl hospitalizován. Podezřelý z místa činu utekl.
Policisté zahájili úkony trestního řízení pro výše zmíněné trestné činy, provedli ohledání místa činu, zajistili stopy, ve věci byla provedena podaná vysvětlení osob. V průběhu prověřování byly kriminalisty zjištěny informace vedoucí ke konkrétní osobě. Mladíka zadrželi ostravští policisté dne 2.3.2009 na parkovišti ulice Ruské v Ostravě-Vítkovicích, byl veden v celostátním systému pátrání pro jinou trestnou činnost. Mladistvý byl vzat do vazby pro podezření z další trestné činnosti, mimo jiné i pro podezření z trestného činu loupeže.

vytisknout  e-mailem