Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

U nás v Ostravě - 15. 12. 2009

Zcizené kuřivo; Úmrtí cyklisty; Skok z okna; Násilnická dvojice  

Zcizené kuřivo

Do jedné z trafik v Moravské Ostravě se mezi  12. a 14. 12. 2009 vloupal neznámý pachatel.
Pachatel kusem betonové dlažby rozbil okno tvořící čelní stěnu prodejny. Poté do ní vnikl a rozbil skleněná dvířka skříně, načež bral vše co mu přišlo pod ruku: zapalovače, vodní dýmku, kartičky Pokémonů, kuřácký set, finanční hotovost, dosud neurčený počet kartonů cigaret všemožných značek, žvýkačky, doutníky a alkohol. Majitelka trafiky vyčíslila škodu na 39 388 korun.
Až tři roky odnětí svobody hrozí případnému pachateli za spáchání trestného činu krádeže.
 

Úmrtí cyklisty


Dne 14. 12. 2009 v dosud nezjištěném čase došlo v Ostravě Heřmanicích k tragické dopravní nehodě.
Po ulici Koněvově ve směru od ulice Vrbické k ulici Kubínově řídil jízdní kolo osmatřicetiletý cyklista ze Slezské Ostravy. Při řízení svého bicyklu zn. MaxBike z prudkého kopce pravděpodobně nevěnoval dostatečnou pozornost složité situaci a také díky vysoké rychlosti najel příliš blízko k pravému kraji vozovky. Naneštěstí se právě v těchto místech nacházel začátek svodidel, o které svým předním kolem zavadil. V místech, kde byl nainstalován směrový sloupek, došlo k převržení jízdního kola přes svodidla a následnému pádu muže mimo pozemní komunikaci. Cyklista dopadl do protějšího svahu a následně na něj dopadlo i jízdní kolo.
Téhož dne v 21.45 hodin místem projížděla čtyřiadvacetiletá motoristka, která si mimo komunikaci všimla blikajícího zadního světla jízdního kola. Ihned na místě zastavila a prohlídkou místa nalezla bezvládné tělo. O svém nálezu okamžitě vyrozuměla rychlou záchrannou službu. Službu konající lékař po dvacetiminutové resuscitaci již bohužel mohl pouze konstatovat smrt. Tělo zemřelého bylo převezeno k provedení soudní pitvy.

Zesnulý měl byl oblečen do tmavého oděvu. Jízdní kolo nebylo osvětleno z přední strany. Vzadu bylo vybaveno červenou blikačkou. Policisté se obracejí na všechny občany, kteří by mohli k události podat jakékoliv informace, popř. přímo svědky této dopravní nehody, aby tak učinili na tel. 974 725 444 por. Romanu Mertovi, popř. na bezplatnou linku 158 či na kterémkoliv oddělení Policie ČR.

Skok z okna


Jako trestný čin účasti na sebevraždě šetří ostravští kriminalisté událost, jež se odehrála 14. 12. 2009 krátce před třetí hodinou ranní.
Z okna jednoho z ostravských nemocničních zařízení skočil čtyřicetiletý muž z Ostravy Hrabůvky. Muž seskočil z bezmála dvanáctimetrové výšky a dopadl na nohy do záhonu s tújemi. Způsobil si mnohačetné zlomeniny dolních končetin a vnitřní zranění, která si vyžádala operační zákrok.
Policisté zajistili místo činu a zjišťují veškeré důležité okolnosti, které povedou k objasnění této události.

Násilnická dvojice


Mladistvý hoch a jeho pětatřicetiletá matka z Ostravy Hrabůvky jsou podezřelí ze spáchání trestných činů vydírání, výtržnictví a ublížení na zdraví.
Tyto trestné činy spáchali dne 14. 12. 2009 před půl šestou odpolední na ulici Klegově v Hrabůvce. Mladistvý podezřelý zde levou rukou pod krk (do tzv. kravaty) chytil nezletilého hocha.  Poté jej shodil na zem a celkem pětkrát mu kopl do břicha, přičemž mu sprostě nadával. Poté k dvojici přistoupila i matka násilníka a na kluka křičela: „jestli tvoje matka to oznámení neodvolá, tak tě budeme mlátit každý den“. Poškozený hoch vše doma oznámil rodičům, kteří jej okamžitě převezli k lékařskému ošetření a poté událost nahlásili policistům. Těm dále sdělili, že se jejich syn nestal terčem napadení poprvé, a že útočníci jsou jejich sousedé z domu, a že s nimi mají vleklé problémy.
Policisté již proti oběma podezřelým zahájili trestní stíhání pro spáchání výše uvedených trestných činů. Za ně ženě hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Jejímu synovi pak trest poloviční.
 

vytisknout  e-mailem