Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

U pokladen se platí

DĚČÍN - ...a další tři krimi na konec týdne 

Do jednoho děčínského obchodu s oděvy se včera vypravila devětadvacetiletá žena. Vyhlédla si kojeneckou soupravu a za chvíli už s ní procházela přes pokladny. Problém byl v tom, že ji měla místo v košíku pod bundou. Zaměstnankyně prodejny si toho všimla a než stačila opustit obchod, tak ji zadržela. Zboží putovalo zpět do regálu a žena za doprovodu policistů na služebnu. Tam vyšlo najevo, že nedávno byla za obdobný skutek odsouzena. Záhy tedy obdržela ve zkráceném přípravném řízení podezření z krádeže. 4elí tak hrozbě až tříletého vězení.
 
 
Prohledal a nic nevzal
 
Do rodinného domu ve Šluknově se během uplynulých dvou dnů vloupal neznámý lapka. Vypáčil dveře, rozbil skleněnou výplň okna a už byl uvnitř. Z dosud neznámého důvodu neodcizil žádné věci a po prohledání objekt opustil. Zůstala jen škoda ve výši dvou a půl tisíc korun, kterou způsobil poškozením. Na případu pracují policisté z místního obvodního oddělení.
 
 
Vytrvale neplatí
 
Bezmála čtyřicet tisíc na výživném dluží čtyřicetiletý muž z Děčína na svou dceru. Díky tomu si včerejšího dne vyslechl od kriminalistů obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy. Za to mu hrozí až pětileté odnětí svobody s přihlédnutím ke skutečnosti, že v posledních třech letech byl za takový čin již souzen.
 
 
Podvod na internetu
 
 Další případ internetového podvodu ukončili rumburští kriminalisté. Hlavní roli v něm hraje mladík, který si od jedné ženy nechal na účet poslat peníze za kolo, které nabízel prostřednictvím bazaru, a které pak poškozené nedodal. Samozřejmě také přestal komunikovat. V průběhu šetření strážci zákona dále zjistili, že podobný kousek měl vyvést dalším dvěma lidem. Celkově si tak přišel zhruba na dvanáct tisíc korun. Výtečník již čelí obvinění z trestného činu podvodu.
 
 
 
9. března 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem