Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

U Rakvic havaroval autobus - aktualizace zprávy

BŘECLAVSKO: Řidička utrpěla těžké zranění.  

Rakvice - Dnes (21. 9.) v 7. 40 hod. se na křižovatce u Rakvic stala dopravní nehoda. Řidička osobního vozidla Škoda Octavia jela směrem od Břeclavi na Hustopeče a střetla se s autobusem, který přijížděl z vedlejší silnice od Rakvic. Na místo vyjeli ihned policisté, rychlá záchranná služba i hasiči. Řidička z osobního vozidla musela být s těžkým zraněním transportována letecky do brněnské nemocnice. Také řidič autobusu byl převezen k lékařskému ošetření. V autobuse cestovalo pětadvacet osob. U cestujících nedošlo k žádnému závažnému zranění, pouze jedna desetiletá dívka byla předána k ošetření.V současné době je zde provoz řízen kyvadlově a policisté provádějí základní úkony týkající se dopravní nehody. Informace k této události budeme  postupně doplňovat. Rakvice - dopravní nehoda.wav

AKTUALIZACE - Šetření dopravní nehody, při níž 44letá řidička osobního vozidla utrpěla těžká zranění, si převzala služba kriminální policie a vyšetřování. Míra zavinění zůstává  předmětem šetření. Vyšetřovatel zahájil úkony trestního řízení pro těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Řidič autobusu podstoupil odborné měření na alkohol a byl u něho proveden také test na přítomnost psychotropních látek. Obě zkoušky dopadly negativně. U řidičky (vzhledem k rozsahu zranění) nemohli policisté uvedená měření provádět, a proto nařídili odběr krve v nemocnici.
K celé události lze doplnit, že na této křižovatce došlo naposled k tragické dopravní nehodě vloni koncem prázdnin. Řidič volhy tehdy také přijížděl z vedlejší silnice a při projetí hlavního tahu nedal přednost šestatřicetileté řidičce fiatu, která jela  po hlavní silnici. Žena  byla na místě usmrcena  a její spolujezdkyně utrpěla lehká zranění.
Policisté na základě dopravní nehodovosti vyvolali již v předcházejících měsících jednání se správcem komunikace a podpořili úpravu právě výše zmiňované křižovatky na kruhový objezd. Realizace stavebních úprav by měla začít v polovině října letošního roku.  
por. Mgr. Kamila Haraštová, 21. 9. 2012
aktualizace zprávy.wav
Odkazy do noveho okna

nehoda - střet

nehoda - střet 

Detailní náhled

nehoda - střet2

nehoda - střet2 

Detailní náhled

nehoda 21.9.

nehoda 21.9. 

Detailní náhled

poškozené vozidlo

poškozené vozidlo 

Detailní náhled

poškozené vozidlo2

poškozené vozidlo2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem