Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

U Rozkoše lovili nejen rybáři

NÁCHODSKO - Během pár minut byl mobil z batohu rybáře fuč 

stanyIlustrační foto/Policie ČR
Léto přitahuje každoročně zloděje do rekreačních oblastí, do campů, tábořišť i k vodním plochám. Na jednoho takového nenechavce narazil začátkem minulého týdne i jeden z rybářů poblíž vodní nádrže Rozkoš u České Skalice.

Někdo z jeho volně odloženého rybářského batohu odcizil mobilní telefon Sony Xperia Z1 v hodnotě 7.000 korun. Jak  muž uvedl, telefon si uložil do kapsy batohu, kterou zapnul. Zloděj podle jeho výpovědi musel využít okamžiku, kdy se od batohu na pár minut vzdálil.

Oznámení o krádežích mobilních telefonů, peněženek, fotoaparátů, notebooků a tabletů z prostor rekreačních zařízení evidují policisté na Náchodsku za letní sezónu vždy přibližně dvě desítky. Bohužel jen malý počet z nich se jich podaří objasnit. Pachatelé spoléhají na to, že lidé na dovolené bývají méně pozorní a často si nemají své věci kam uložit, například při koupání, nebo právě při zmíněném rybaření.

Přesto se však policistů některé případy objasnit daří. Jedním z objasněných případů je například krádež věcí z rekreačních chatek v Autokempinku Rozkoš z května letošního roku, kdy ubytovaným hostům zmizely dva fotoaparáty, notebook, a sportovní boty. Z lupu se tentokrát pobertové neradovali dlouho. O necelý měsíc později policisté zadrželi dva mladíky z Náchodska, kteří se nakonec přiznali nejen ke krádeži v autokempu, ale i k dalším činům v chalupách na Náchodsku. Za přečiny krádeží a porušování domovní svobody jim nyní hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Eva Prachařová
12. 8. 2015 v 14 hodin

 

vytisknout  e-mailem