Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

U sebe měl 80 gramů pervitinu

CHRUDIMSKO – Padesátiletý muž skončil ve vazbě. 

Chrudimští kriminalisté obvinili padesátiletého muže z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Následně podali podnět na vzetí muže do vazby, který soudce akceptoval. V případě prokázání viny mu hrozí až pět let vězení. Obviněný muž byl v minulosti několikrát pravomocně odsouzen, mimo jiné i za drogovou trestnou činnost.

Tentokrát kriminalisté obviněnému kladou za vinu, že nejméně od konce roku 2021 až do svého zadržení, nejen v Chrudimi, ale i v Praze a na dalších místech v republice si obstarával metamfetamin, známý jako pervitin, který dále distribuoval. V den, kdy policisté muže zadrželi, měl u sebe právě 80 g této drogy.

Při následné domovní prohlídce policisté nalezli mimo jiné několik sáčků s obsahem bílé krystalické látky, digitální váhy, finanční hotovost v cizích měnách v hodnotě čtyři sta tisíc korun a samopal vzor 58 s několika desítkami nábojů. Zda šlo o peníze pocházející z trestné činnosti, ukáže další vyšetřování. Nařízená expertíza zase potvrdí nebo vyvrátí, zda se jedná o funkční zbraň a ostré náboje.

Ve stejný den policisté obvinili ze stejného trestného činu i devětačtyřicetiletou ženu. Ta měla od ledna 2020 až do svého zadržení v Chrudimi prodávat a poskytovat drogu pervitin několika osobám.

26. dubna 2023
por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem