Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

U Slavkova leží kamion

VYŠKOVSKO: Řidič kamionu byl opilý - AKTUALIZACE 

Po osmé hodině ranní v sobotu 9. ledna 2010 došlo k dopravní nehodě na sjezdu z dálnice D1 ve směru na Slavkov. Řidič ze Slovenska převrátil kamion i s návěsem, naštěstí se dopravní nehoda obešla bez zranění a blokace komunikace, kamion se převrátil na bočním sjezdu.  Silnice je plně průjezdná, nicméně na místo byla vyslána policejní hlídka, která preventivně prostor monitoruje, aby nedošlo k dalším dopravním kolizím. Policisté skupiny dopravních nehod měli ve věci jasno prakticky hned po příjezdu na místo. Devětatřicetiletý řidič kamionu požil před jízdou alkohol a dechovou zkouškou bylo zjištěno 1,59 promile alkoholu v dechu. Řidič s policisty spolupracuje, již byla také vyrozuměna firma ze Slovenska, která by během hodiny měla zajistit odtah kamionu. Je možné, že po dobu vyprošťování vozu bude nutno komunikaci uzavřít nebo částečně omezit dopravu.
Předběžná příčina dopravní nehody byla jak rychlost, tak alkohol. Škoda byla zatím vyčíslena na 350 000 korun, z toho je 10 000 korun škoda způsobená na svodidlech.
 
AKTUALIZACE 9. LEDNA 2009 v 16.00 hodin.
Dopravní opatření v souvislosti s odtažením převráceného kamionu bylo ukončeno až čtvrt hodiny po třinácté hodině odpolední. V místě události nedošlo k dalším dopravním nehodám. Muž je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí podle nového trestního zákoníku 6 měsíců až 3 roky za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
Zpracovala: mjr. PhDr. Soňa Svobodová

vytisknout  e-mailem