Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

U Stružince zasahovaly u nehody dva vrtulníky

SEMILSKO - Dopravní nehoda, při níž byli zraněni tři lidé, se stala krátce po půl třetí odpoledne na silnici III. třídy u Stružince na Semilsku.  

Dvě středně těžká a jedno lehké zranění si vyžádala dopravní nehoda, která se stala dnes krátce po půl třetí odpoledne na silnici III. třídy č. 284 u Stružince na Semilsku. Střetlo se zde osobní vozidlo s nákladním vozidlem. 

Ve směru od Tuháně jela řidička s osobním motorovým vozidlem Škoda Yeti, kde na rovném úseku vozovky z dosud nezjištěných příčin vjela do protisměru a zde se střetla s protijedoucím nákladním vozidlem. To jelo ve směru od Lomnice nad Popelkou. Řidička Škodovky narazila do levé části nákladního vozidla a následně bylo její vozidlo odraženo zpět doprava a skončilo mimo vozovku na boku. Při nehodě utrpěla řidička středně těžké, zatím blíže nespecifikované zranění, se kterým byla vrtulníkem Zdravotnické záchranné služby transportována do liberecké nemocnice. S ženou ve vozidle cestovaly i dvě nezletilé děti. Jedno utrpělo také středně těžké zranění a bylo vrtulníkem transportováno do nemocnice v Hradci Králové. Druhé dítě bylo zraněno lehce. Na místě zasahovali i hasiči, kteří museli zraněné osoby vyprošťovat z vozidla asi po dobu jedné hodiny. Řidič nákladního vozidla vyvázl z nehody bez zranění.

U nákladního vozidla došlo následkem střetu k protržení pneu a skončil nakonec také v příkopu. Alkohol vyloučili policisté u obou účastníků dopravní nehody provedenými orientačními dechovými zkouškami. Komunikace byla po dobu vyprošťování raněných z vozidla a po dobu šetření dopravní nehody a vyprošťování nákladního vozidla z příkopu zcela uzavřena. Objízdná trasa byla vedena přes obec Stružinec. Opět zprůjezdněna byla až v 19:40 hodin. 

Okolnosti a příčina dopravní nehody jsou nyní předmětem dalšího šetření. Nehodou se budou dále zabývat dopravní policisté ze Semil. 
 

26.7.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

 

vytisknout  e-mailem