Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

U Vltavy zemřel bezdomovec, obviněn je kamarád

České Budějovice - Kriminalisté obvinili z těžkého ublížení na zdraví zhruba čtyřicetiletého muže, jeho kamaráda. 

Závažný případ těžkého ublížení na zdraví rozplétají od víkendu kriminalisté z Českých Budějovic. K násilí došlo ve skupině „bezdomovců“ u řeky Vltavy v neděli 19. července mezi jednou a druhou odpolední na pravém břehu řeky za Voříškovým Dvorem.


Po provedení všech nezbytných úkonů a prověření výpovědí zainteresovaných osob, kriminalisté zjistili, že osmatřicetiletý muž napadl u stanu po krátké hádce svého staršího kamaráda a údery do krku mu způsobil těžké zranění.


Místo činu u řeky I
Případ nebyl pro kriminalisty nijak snadný k rozpletení, neboť napadený muž (61 let) krátce po hádce a následném útoku zemřel, pravděpodobně však bez přímé souvislosti s útokem. V první chvíli tak případ vypadal jako vražda, tato verze se však nepotvrdila. Kriminalisté tak nakonec muže obvinili z trestného činu těžkého ublížení na zdraví. V případě, že by soud muže odsoudil, hrozil by mu trest odnětí svobody v délce tří až deseti let.


Případ není ještě zdaleka uzavřen a kriminalisté tak žádají širokou veřejnost o pomoc. U řeky se v nedělní odpoledne opalovalo a koupalo několik desítek osob, několik metrů od stanu bezdomovců vede cyklostezka, je tedy možné, že hádku či konflikt mužů někdo viděl či slyšel.
 

Každé svědectví je tak pro nás důležité. Kdo by měl tak k případu nějakou informaci, ať volá na linku 158.
 

mjr. Mgr. Bc.Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

23. července 2015

 

Odkazy do noveho okna

Místo činu u řeky I

Místo činu u řeky I 

Detailní náhled

Místo činu u řeky II

Místo činu u řeky II 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem