Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Uberte na rychlosti!

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Přes obec uháněl téměř stokilometrovou rychlostí.  

Největší počet hříšníků za uplynulý týden zaznamenáváme v kolonce překročení maximální rychlosti. Ve srovnání s předešlým týdnem, jejich počet stoupl téměř o polovinu. Řidiči by si měli zopakovat pravidla silničního provozu, kde stále platí – v obci 50 km/h – mimo obec 90 km/h!

V sobotu odpoledne 18. dubna svištěl přes Starý Hrozenkov osmapadesátiletý řidič mercedesu. Dopravní policisté mu na tachometru naměřili 86 km/h. Poté řidiči uložili pětitisícovou kauci, kterou na místě zaplatil. Stejnou kauci zaplatil o pár hodin později sedmadvacetiletý řidič. Také on projížděl Starým Hrozenkovem, aniž by dodržoval nejvyšší povolenou rychlost. Měřič zaznamenal téměř 100 km/h! Řidiči si neuvědomují, že na silnici nejsou sami. Čím vyšší rychlostí jedou, tím se prodlužuje jejich brzdná dráha. Zvláště v obci, kde se pohybují chodci a cyklisté, je jízda ve vysoké rychlostí nebezpečná.

Nebezpečná je také jízda pod vlivem alkoholu. Tím se posilňovali nejen řidiči za volantem, ale také cyklisté. V sobotu dopoledne zastavila policejní hlídka řidiče peugeotu, který jel přes Bojkovice. Muž nadýchal 1,7 promile alkoholu a k pití se přiznal. Policistům řekl, že popíjel už od rána. Ti mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

O něco víc nadýchal v pondělí dopoledne řidič felicie. Dopravní policisté ho zastavili ve Velehradě. Dechový přístroj vykázal hodnotu 1,8 promile alkoholu. Oběma řidičům hrozí za jejich opileckou jízdu až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let!

V pátek 17. dubna krátce po osmé hodině večer, se stala dopravní nehoda v Uherském Hradišti v ulici Svatováclavská. Tu způsobil cyklista, který se dostatečně nevěnoval řízení a z kola spadl. Dopravním policistům sám přiznal, že důvodem byla silná podnapilost! Při pádu si způsobil zranění, se kterým byl převezen do Uherskohradišťské nemocnice. Vzhledem k jeho zranění byl nařízen odběr krve.

V úterý večer havaroval v Nedachlebicích pětapadesátiletý cyklista. Také on si notně popil. Při jízdě z mírného kopce a při následném odbočování najel na krajnici a dostal smyk. Při pádu z kola si způsobil zranění a také on skončil v nemocnici. U tohoto muže vyšla dechová zkouška 2,78 promile alkoholu.

Kolo „neposlouchalo“ ani dvaadvacetiletého cyklistu, který včera po desáté hodině večer havaroval na cyklostezce mezi Babicemi a Spytihněví. Zraněný mladík skončil v nemocnici a také u něj bude proveden odběr krve. Navíc je podezřelý, že nepoužil světlo, které je za snížené viditelnosti povinné!

Jawu chtěl v pondělí odpoledne provětrat teprve patnáctiletý mladík. Jeho jízdu bez příslušného řidičského oprávnění ukončili dopravní policisté v ulici Podedvorská ve Vlčnově. Mladíkovi hrozí pokuta do dvou tisíc včetně zákazu řízení až na jeden rok.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 17. 4. – 23. 4. 2015


 


 

Počet zjištěných přestupků

17. 4. – 23. 4. 2015

10. 4. – 16. 4. 2015

Řidič pod vlivem alkoholu

7

6

Řidič pod vlivem drog

4

2

Překročení maximální rychlosti

44

25

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

10

16

Nepoužití bezpečnostních pásů

4

3

Telefonování za jízdy

5

6

Špatný technický stav vozidla

16

28

Uložené kauce za přestupek v dopravě

2

1

Neoprávněné zastavení a stání

12

16

Chodci

0

1

Cyklisté

6

8


24. dubna 2015, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem