Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Ublížení na zdraví

KOLINECKO - Dva muži převzali sdělení podezření. Počátkem měsíce listopadu fyzicky napadli poškozeného, který chtěl odstranit zpomalovací práh. 

Policisté na obvodním oddělení v Kolinci prověřovali fyzické napadení, ke kterému došlo v pondělí 9. listopadu loňského roku na Čachrovsku.

Kolem dvacáté hodiny přivezl s vozidlem řidič svého kamaráda, kterým byl osmačtyřicetiletý muž z Kolinecka, do obce nedaleko Čachrova. Spolujezdec vystoupil z vozidla, vzal do ruky přivezený krumpáč a na místní komunikaci začal vykopávat zabudovaný zpomalovací práh.

Na místo přišel zde pobývající třicetiletý muž, kdy mezi muži začala slovní rozepře. Po chvilce se dostavil i devětašedesátiletý muž, který držel v ruce legálně drženou střelnou zbraň se slznými náboji, na muže namířil s tím, aby svého konání zanechal. Osmačtyřicetiletý muž vyjmul svoji nelegálně drženou zbraň a taktéž namířil na majitele s výhrůžkou újmy na zdraví.

Následně došlo mezi muži k fyzickému napadení, kdy dva muži údery pěstí do obličeje i horní části těla a kopy nohou do těla osmačtyřicetiletému muži způsobili zranění. Muž byl ošetřen u lékaře a jeho doba léčení trvala několik týdnů.  Na místo incidentu byli přivoláni policisté.

Policisté fyzické napadení šetřili pro podezření ze spáchání přestupku, ale na základě zjištěných skutečností, byl případ překvalifikován na trestný čin. V uvedené věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví.

Ve zkráceném přípravném řízení převzali dva muži, ve věku třicet let z obce na Plzni-severu a devětašedesát let z Kolinecka, sdělení podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví.

Osmačtyřicetiletý muž byl koncem měsíce listopadu loňského roku obviněn ze spáchání přečinů nedovolené ozbrojování a nebezpečné vyhrožování.

nprap. Ladmanová Dana

28. ledna 2021

vytisknout  e-mailem