Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ubližoval přítelkyni, byl vykázán

LOUNY - Jednalo se o první vykázání v tomto roce. 

První vykázání v letošním roce provedli žatečtí policisté v úterý večer v jednom tamním bytě. Devětadvacetiletý muž ve společné domácnosti fyzicky napadal svoji, o dva roky mladší, přítelkyni. Nadával jí, byl vulgární a poškozenou mlátil. Jelikož se takto choval opakovaně a jeho násilí se stupňovalo, přistoupili policisté k jeho vykázání z bytu. Agresora zajistili a vzhledem k jeho podnapilému stavu (nadýchal 1, 13 promile alkoholu) jej umístili do policejní cely. O vykázání na deset dnů ze společné domácnosti vyrozuměli policisté Intervenční centrum v Ústí nad Labem a vykázanou osobu poučili o jejím právním postavení. Poškozenou seznámili s možnostmi využití psychologických, sociálních a dalších služeb v oblasti pomoci obětem domácího násilí.
 
V roce 2013 provedli policisté v lounském okrese celkem 18 vykázání ze společného obydlí, v roce 2012 o jedno více, tedy 19.
 
Podváděli ve smlouvě o úvěru
 
Komisař služby kriminální policie a vyšetřování stíhá 34letého muže z přečinu úvěrového podvodu. Obviněný prostřednictvím jedné prodejny v Žatci uzavřel úvěrovou smlouvu s jednou brněnskou společností na nákup televizoru v hodnotě 25 201 Kč. V hotovosti žádnou platbu neuhradil a do současné doby ani žádnou měsíční splátku, ke které se ve smlouvě zavázal. Šetřením vyšlo najevo, že obviněný uvedl v úvěrové smlouvě nepravdivé údaje, jak o svém zaměstnání, tak i výši svého příjmu, v úmyslu získat finanční prostředky z daného úvěru. Poškozenou společnost tak připravil o výše uvedenou finanční částku. Obviněného vyšetřuje policejní komisař na svobodě, v případě, že jej soud uzná vinným, hrozí mu až dvouleté odnětí svobody.
 
Ze stejného trestného činu stíhá policejní komisař i 28letého muže ze Žatce. Podobně jako v předchozím případě, i tento muž uzavřel úvěrovou smlouvu podvodným způsobem, neboť v ní uvedl nepravdivé a hrubě zkreslené údaje o svém zaměstnavateli a výši příjmu. Na základě těchto falešných informací mu byl poškozenou společností poskytnut úvěr ve výši 24 201 na nákup televizoru. Dojednané měsíční splátky však nehradí a na výzvy věřitele nijak nereaguje. Obviněný je stíhán na svobodě.
 
Kamion bez paliva
 
Policisté šetří krádež motorové nafty z palivové nádrže tahače zn. Scania. K události došlo z úterý na středu v Plzeňské ulici v Žatci, na parkovišti pod Kauflandem. Dosud neznámý pachatel překonal násilným způsobem víko palivové nádrže, a poté z ní odčerpal celkem 400 litrů motorové nafty. Svým jednáním tak způsobil škodu za bezmála 15 000 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.
 
Neposílá dceru do školy
 
Jednačtyřicetiletou ženu stíhá policejní komisař pro přečin ohrožování výchovy dítěte. Obviněná úmyslně nezajišťovala povinnou školní docházku své nezletilé dcery do základní školy na Lounsku. Čtrnáctiletá dívka tak v tomto školním roce zameškala již 127 neomluvených hodin. Matka se školou ani s orgány sociálně právní ochrany dětí nespolupracovala a odbornou pomoc pro dceru nevyhledala ani přesto, že byla v květnu r. 2013 Okresním soudem v Lounech uznána vinnou za přečin ohrožování výchovy dítěte k trestu odnětí svobody v trvání osmi měsíců podmíněně s odkladem na dva roky. Nyní matce hrozí vězení na šest měsíců až pět let. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.
 
Dluh uhradil přepravovaným nábytkem
 
Starosti s úhradou svého dluhu vyřešil 37letý muž z Prahy posvém. Když koncem října minulého roku přepravoval nový nábytek jedné firmy, odcizil z ložného prostoru nákladního vozidla komodu, dvě obývací stěny a sedací soupravu, vše v hodnotě 53 478 Kč. Tyto věci pak předal v prostorách parkoviště u Chlumčan na Lounsku dosud neustanovené osobě, jako úhradu svého dluhu. Poškozenou společnost tak připravil o výše uvedenou částku. Tohoto jednání se dotyčný dopustili i přesto, že byl v roce 2013 Okresním soudem v Kladně odsouzen pro trestný čin zpronevěry na pět měsíců podmíněně se zkušební dobou 14 měsíců. V těchto dnech jej tedy ze stejného trestného činu obvinil vyšetřovatel znovu. Podle trestního zákoníku mu hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let. Je vyšetřován na svobodě.
 
Z prodejny ukradli zlaté šperky
 
Policisté pátrají po dvojici zlodějů, která ve středu odpoledne ukradla z jedné prodejny zlatnictví v Žatci zlaté šperky v hodnotě cca 75 000 Kč. Prodavačka jim na jejich žádost předložila požadované zboží, čehož muž s ženou využili a zlaté šperky odcizili. Poté z prodejny utekli. Ve věci již policisté zahájili úkony trestního řízení z přečinu krádeže.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 23. ledna 2014

vytisknout  e-mailem