Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Účastníci shromáždění porušili svoje povinnosti

Příslušníci Policie ČR Správy hlavního města Prahy na základě informací získaných operativně pátracími prostředky vyhodnotili dvě z již oznámených shromáždění konaných k devadesátému výročí vzniku samostatné Československé republiky jako rizikové a v souvislosti s jejich konáním přijali adekvátní bezpečnostní opatření. Jejich podezření z možného narušení veřejného pořádku některými osobami se potvrdila. 

Ve čtrnáct hodin a třicet minut policisté již zajistili dvanáct podezřelých osob na náměstí Jiřího z Poděbrad, kde shromáždění organizuje Dělnická strana. Sedm z nich nedokázalo hodnověrným způsobem prokázat svoji totožnost, pět osob patrně porušilo zákon číslo 84/ 1990 O právu shromažďovacím. Tyto osoby si přinesly na místo shromáždění zbraň. Ta jim byla ve všech případech odebrána a zajištěna. Jedná se o chladné zbraně, v jednom případě policisté zajistili paralyzující sprej. Přestupek bude s těmito osobami na policejních služebnách zaprotokolován, podezřelé osoby budou poté propuštěny na svobodu a věc poté bude postoupena do správního řízení k projednání. 
Policisté také prošetřují případ napadení, ke kterému došlo krátce po třinácté hodině v soupravě metra ve stanici Náměstí Jiřího z Poděbrad. Mladíka napadly tři dosud neznámé osoby, jednalo se o fyzický útok a mladík utrpěl zranění. Mladému muži poskytl na místě události pomoc policista, který momentálně nevykonával své služební povinnosti a tedy nacházel se zde ve svém osobním volnu. Kolega mladíkovi poskytl první pomoc a přivolal záchrannou službu. Policisté po pachatelích zahájili pátrání. Mají k dispozici popis podezřelých, kteří byli naposledy viděni v okolí stanice metra Náměstí Míru. Mladý muž byl převezen do nemocnice.           

vytisknout  e-mailem