Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Účastníci silničního provozu pod policejním dohledem

KLADENSKO O víkendu policisté uskutečnili další dopravní akci s kontrolní činností na pozemních komunikacích.  

 
 
 
Dopravní policisté z dopravního inspektorátu Kladno uspořádali o víkendu v sobotu
14. února 2015 další dopravně bezpečnostní akci v teritoriu kladenského okresu, která pokračovala do brzkých ranních hodin neděle 15. února 2015.
 
Celá dopravně bezpečnostní akce byla zaměřena na kontroly všech účastníků silničního provozu. Jedním bodem této dopravní akce byla kontrolní činnost na pozemních komunikacích na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek.
V průběhu dopravně bezpečnostního opatření policisté dohlíželi na dodržování pravidel silničního provozu. Při dopravní akci byly taktéž prováděny kontroly po odcizených motorových vozidlech a věcech a pátrání po osobách.
Hlavním cílem dopravního opatření bylo snížit počet dopravních nehod na silnicích kladenského okresu a především snížit nekázeň některých neukázněných řidičů.
Policejní hlídky v rámci dopravně bezpečnostní akce věnovaly značnou pozornost neosvětleným chodcům a cyklistům.
 
Do dopravně bezpečnostního opatření bylo nasazeno celkem osm policistů a bylo zkontrolováno padesát šest motorových vozidel. Policisté v rámci prováděné kontrolní činnosti zjistili celkem dvacet přestupků, za které byly uděleny blokové pokuty ve výši
6 100,-Kč. V deseti případech byl zjištěn nevyhovující technický stav vozidla, ve dvou případech nebyly použity bezpečnostní pásy. Jednou byl za dopravní přestupek řešen cyklista. Dále byl zjištěn jeden případ, kdy řidič před jízdou požil alkoholické nápoje a je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, neboť naměřená hodnota při dechové zkoušce byla více než jedno promile alkoholu v dechu.
 
Kontrolní činnost dopravních policistů byla uskutečněna v kombinovaných policejních hlídkách a probíhala po celém území okresu Kladno. Například v obcích Hřebeč, Kamenné Žehrovice, Libušín a v ulicích města Kladna a Slaného.
 
Dopravně bezpečnostní akce s obdobným zaměřením a kontrolní činností na pozemních komunikacích budou policisté provádět i v následujících dnech.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
18. února 2015
Odkazy do noveho okna

Dopravní akce na Kladensku

Policejní hlídka v akci 

Detailní náhled

Dopravní akce na Kladensku

Noční kontrola 

Detailní náhled

Dopravní akce na Kladensku

Kontrola nákladního vozu 

Detailní náhled

Dopravní akce na Kladensku

Prověřování dokladů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem